Numai barbatii sunt pedofili?

Nimic nu este prea mult când este vorba sa se lupte contra pedofiliei: de la supraveghere electronica, raiduri ale politiei si pâna la adevarate isterii, media in care bunicutele striga pe contul de Facebook abia creat sa i se taie organul sexual vreunui barbat acuzat de sex cu persoane minore.
Este interesant, insa, ca societatea pune tunurile doar pe partea sa masculina, in vreme ce pedofilia feminina este trecuta sub tacere, ca si cum nu ar exista.

„Le Nouvel Observateur” a publicat, recent, un articol despre cele trei motive pentru care pedofilia feminina este considerata tabu de societate.

Pornind de la cazul unei femei de 40 de ani condamnate la inchisoare pentru relatii sexuale cu un adolescent de 12 ani, in urma carora s-a nascut si un copil, publicatia franceza analizeaza aceasta dubla masura.

”In primul rând, spune un terapeut intervievat de «Le Nouvel Observateur», sexualitatea feminina este perceputa ca fiind pasiva. Practic, societatea considera ca barbatii sunt cei activi sexual, sunt «pradatorii» care isi aleg «victimele», femeile.

Pedofilia feminina se afla intr-o zona in care comportamentul femeii pare a fi unul matern. Femeia, practic se ocupa de un copil, ei ii pasa de el, ea il protejeaza. In aceasta perceptie nu poate fi vorba de o sexualizare a relatiei”, explica publicatia citata.

Si ajungem la al doilea motiv: atitudinile materne sunt considerate inofensive. Societatea considera ca femeile nu pot fi agresive sexual.

„Spre deosebire de marea majoritate a barbatilor care abuzeaza sexual, femeile incep cu o apropiere usoara de victima sau cu anumite ritualuri, cum ar fi insotirea copilului de la scoala”, se mai arata in articol.

Dar, cel mai important motiv pare a fi faptul ca pedofilia feminina este un tabu intr-un tabu. O femeie care abuzeaza sexual de un copil este un tabu suplimentar pe lânga un alt tabu social – cel al violului.