Made in Romania: “Ce lege, dom’le, dom derector decide”!

aaa

Un grup de maratonisti format din persoane cu handicap din Romania, Polonia si Ucraina trebuia sa-si faca intrarea in Bacau, la ora 15.00.

Pentru ca veneau dinspre Brasov, clar, presa trebuia sa-i astepte la intrarea dinspre Onesti.

Ei, bine, nu! Pentru ca pe strada General Guse sunt cateva relicve ale vechilor unitati militare de pe vremuri, baietii au zis ca este interzis sa se fotografieze si sa se filmeze pe strada respectiva, chiar daca semnele indica faptul ca este interzisa fotografierea unitatilor militare, nu a ceea ce se intampla pe strada sau trotuar.

Asa ca doi ofiteri iesiti de la una din unitatile militare au interzis manifestarea sportiva si au cerut presei sa paraseasca zona.

Acum, s-avem rezon, dar daca vreau imagini cu unitatea militara le am cu cateva clickuri pe Google: din satelit si fotografii realizate de Google Car. Traim intr-o vreme in care e aberant sa interzici fotografiatul pe o strada pentru ca, practic, nu faci nimic.

Este interesant ca baietii nu s-au sesizat si fata de “fetita” care-si face veacul in fata unitatii lor; daca e spioanca in serviciul rusilor? Nu cumva urmareste si inregistreaza toate miscarile celor cateva harburi de tancuri care ruginesc in unitate?

Asa ca alergatorii au facut putin calea intoarsa si au incercat sa incropeasca ceva in parcarea Centrului de Afaceri si Expozitii.

Unde s-a starnit alta furtuna pentru ca doi tinerei au facut scandal spunand ca organizatorii, in speta Directia pentru Protectia Copilului, ar fi trebuit sa se prezinte cu o cerere scrisa la “dom’ derector” pe care acesta sa o studieze si sa vada daca o aproba sau nu.

Sa notam, in paranteza, ca Primaria Bacau, de care tine Centrul de Afaceri, era partener oficial al actiunii.

I s-a adus la cunostinta tinerelului cu gura mare sa se uite putin pe Legea 60/1991, a desfasurarii manifestarilor publice. Conform acestui act normativ, nu este necesara declararea prealabila a manifestarilor ce au loc in exteriorul imobilelor persoanelor juridice de interes public sau privat, mai cu seama ca actiunea era una sportiva.

Replica a fost pe masura: “nu mai intereseaza ce spune legea, aici domnul director hotaraste”!

Mai zi ceva, in fata unei astfel de atitudini!