“Platesc la casa!”

Daca va amintiti, a fost un scandal prin vara cu niste tipi care au gustat din feliile de pizza inainte sa le plateasca la casa si au luat bataie de la paznicii de la Kaufland.

Ai iesit atunci un tambalau si mai mare pentru ca unii se indignau ca, vezi, Doamne!, ei au gresit si au meritat sa fie batuti, desi, bataia si-au luat-o DUPA ce au platit la casa feliile de pizza.

Discutia a mai continuat in ideea: ai sau nu ai voie sa consumi ceva in magazin inainte sa platesti?

Cum am spus si atunci, am vazut in strainatate suficiente faze de acest gen, in care clientii gustau cate ceva din ceea ce puneau in cos si plateau la casa fara sa li se reproseze nimic.

Zilele trecute eram intr-un hypermarket, mi-era sete si am intrebat o lucratoare daca pot sa beau dintr-un suc inainte sa-l platesc. Femeia s-a uitat uimita le mine si a zis, ca, desigur, nu e nici o problema. Pentru mai multa siguranta l-a intrebat pe un barbat, tot angajat al magazinului, care, la fel, a raspuns afirmativ:”pai, daca-l platiti, cum sa nu?”

Asta e…

1 COMENTARIU

  1. tin minte articolul precedent si parca am spus si atunci ca, in occident, asa ceva este privit ca normal.
    cred ca si in legislatia romaneasca exista echivalente, gen:
    a) cf intelegerii partilor sau contractului sau ofertei…produsul se considera vandut si proprietar devine cumparatorul chiar din momentul in care partile au ajuns la o intelegere;
    b) o oferta deschisa se transforma intr-un contract de sine statator la momentul acceptarii ofertei, iar ambii participanti sunt obligati sa-si onoreze partea lor din tranzactie (sa dea / sa plateasca)

    In plus, in speta de fata, daca s-ar aplica teoria conform caruia un produs luat din magazin nu e proprietatea cumparatorului decat dupa plata, asta inseamna ca atat timp cat esti inca in magazin cu produsul…orice alt cumparator are dreptul sa bage mana in cosul tau si sa-ti ia produsul…doar e inca al magazinului, nu ???