De ce se incapataneaza sa nu creeze banda de preselectie?

FOTO: Miky Ioana
FOTO:  Miky Ioana
FOTO: Miky Ioana

Noul marcaj rutier de pe strada Mioritei din Bacau a desfiintat banda de preselctie pentru cei care vor sa faca stanga, spre Prelungirea Bradului, la intersectia de la benzinaria Ciao. In noua configuratie, cine vrea sa faca stanga, trebuie sa se incadreze pe banda a doua si sa treaca peste marcajul intrerupt iar cine merge inainte, se incadreaza pe prima banda.

Singura problema este ca pe strada Mioritei prima banda este ocupata mereu cu masini. Asa ca intersectia a devenit superaglomerata deoarece, fiind semaforizata, daca pe banda libera se intercaleaza masini care merg inainte cu autovehicule care fac stanga, fiecare trebuie sa astepte un alt verde la semafor.

Rezolvarea s-a facut putin neortodox: cei care fac stanga trec pe contrasens si-i lasa pe banda pe cei care merg inainte.

Atat Politia cat si Primaria au zis ca nu vor face banda de preselectie pentru ca nu e necesara. In schimb, vor monta semne cu “oprirea interzisa” in apropierea intersectiei, ca sa se elibereze banda intai.

Asta e fix frectie la un picior de lemn. Oricum, Codul Rutier interzice parcarea masinilor in intersectie, lucru care nu a impiedicat pana acum soferii sa blocheze banda. Si, mai mult, dupa cum spuneam, desi Mioritei este cu doua benzi, in realitate se poate circula doar pe cate una pe sens din cauza masinilor parcate.

Singura solutie inteligenta, ieftina si usor de pus in aplicare este crearea benzii de preselctie. dar se pare ca nu se vrea din motive care imi scapa.

2 COMENTARII