Muzeul Comunismului? Pentru ce?

muzeul-comunismului

Circula o vorba prin targ cum ca dinspre Bucuresti s-ar fi dat sarcina autoritatilor locale sa faca in Bacau un Muzeu al Comunismului. Ca tot e la moda acum, toata lumea sa condamne comunismul si sa ridice ode capitalismului multilateral dezvoltat.

In afara de faptul ca ar mai fi niste bani de smenuit, o alta explicatie pentru acest gen de initiative trebuie cautata in indarjirea cu care se cauta stergerea memoriei colective si inlocuirea ei cu o viziune simplista de genul comunism=naspa.

Am mai scris, la nivelul intelighentiei romanesti exista o adevarata frica de faptul ca, in urma crizei perpetue care domneste in tara, romanii nu doar ca vor ajunge sa regrete comunismul, dar ar putea cere o oarecare intoarcere la niste timpuri in care, de exemplu, aveau macar un loc de munca si un acoperis deasupra capului. De asta a fost si nevoie sa se dea acea lege care interzice, de exemplu, sa spui ceva de bine de Ceausescu.

Practic, ce se doreste? Punerea in aceeasi oala a tuturor drepturilor oferite in regimul comunist si amestecate cu crimele, torturile si abuzurile sistemului. Adica, educatia gratuita, sanatatea gratuita, salariul pe masura muncii depuse, accesul facil la locuinte, toate acestea vor fi asociate unui regim despotic, care a ucis oameni in inchisori si a pus pumnul in gura celor care-l criticau.

Germania lui Hitler proceda la fel cand explica simplist ca democratia nu e buna deoarece tarile democratice bombardeaza orasele nemtesti.

Si repet ceea ce am spus: Vreti ca lumea sa nu mai tanjeasca dupa comunism? Puneti lucrurile in oridine in tara, asigurati accesul la educatie pentru toti cei care doresc sa studieze, asigurati acces la sanatate, cresteti nivelul de trai, puneti ordine in relatiile de munca si nimeni nu va mai regreta comunismul…