Femeile trebuie sa nasca doar sâmbata sau duminica!

646x404

O doamna foarte implicata in politica româneasca ne da sfaturi despre productivitatea muncii. Distinsa doamna, a carei principala calitate pare a fi faptul ca e sotia cui trebuie, ne explica, doct, ca pentru a nu fi considerate puturoase asistate social, femeile din România ar trebui sa nasca numai sâmbata ori duminica sau in cadrul sarbatorilor legale.

“Pe fetita mea am nascut-o sâmbata, in weekend, ca sa nu pierd nicio zi de muncă”, a spus doamna Andreea Paul Vass, prim-vicepresedinte PNL. De la inaltimea functiei sale, dânsa ne da sfaturi cum sa nu pierdem timpul de munca practicând chestiuni inutile, cum ar fi nasterea. Desigur, daca ne amintim, domnia sa este o adevarata experta: fara nici o experienta de munca, fara sa fi lucrat o singura zi in economia reala, a ajuns in 2005, când avea numai 27 de ani, pe functia de consilier prezidential la Departamentul de Politici Economice si Sociale.

Revenind, din ceea ce spune distinsa doamna politician, femeile trebuie sa nasca numai in zilele libere, ca sa nu intârzie la munca. Nu ne spune ce se intâmpla cu cine indrazneste sa nasca intr-o zi lucratoare, pierzând, deci, din timpul de munca, dar ne putem imagina.

Pentru ca avem experienta cu astfel de oameni. Faptul ca dânsa este membru PNL nu inseamna nimic; o asemenea atitudine am vazut la oameni din toate partidele si, mai cu seama, la activistii PCR, pâna in urma cu 25 de ani.
Faptul ca ocupa o functie politica ar trebui sa o determine sa-si cântareasca vorbele, sa stie ca orice spune determina reactii.

România sufera de o problema demografica grava; in câtiva ani populatia imbatrânita va pune presiune pe bugetele asigurarilor sociale. Asta pentru ca o buna parte din populatia tânara este plecata peste hotare iar, pe de alta parte, numarul nasterilor s-a prabusit spectaculos.

România are nevoie de facilitati pentru femeile care nasc, pentru a compensa cresterea demografica negativa, nu de critici, nu de crearea unor curente care sa incrimineze natalitatea. Chiar si un politician cum e Andreea Vass ar trebui sa poata intelege ca nimeni nu poate sa nasca la comanda, nasterea fiind un proces natural care poate fi cu greu controlat chiar si de catre medici.

Mai mult, pentru ca un copil sa se nasca trebuie, in primul rând, ca parintii sai sa poata sa-l creasca; asta inseamna venituri suficiente si constante, concediu maternal, alocatii. Si daca acestea nu-s de ajuns, Statul trebuie sa vina cu alte oferte, pentru ca este in interesul Statului sa creasca natalitatea!

Asadar, doamna politician, terminati-o cu prostiile!