Nici asa nu-i bine

1

Azi-noapte s-au trasat marcaje noi in intersectie de la benzinaria Ciao, de pe strada Mioritei, din Bacau. Este acea interesctie despre care am mai scris, acolo unde nu se vrea cu nici un chip sa se traseze banda de preselectie pentru cei care fac la stanga, pe Prelungirea Bradului.

La un moment dat, soferii facusera o intelegere: parcau jumatate pe contrasens ca sa faca loc celor care mergeau inainte. Apoi a venit Politia si a eliberat prima banda, ca sa faca loc pentru cei care voiau sa mearga inainte si sa ramana banda a doua pentru “la stanga”.

Noul marcaj face din nou varza: prima banda e rezervata pentru “inainte” iar banda a doua pentru “inainte si la stanga”.

Ce probleme vad eu acum:

2

Pentru cei care merg inainte, desi s-a eliberat prima banda in dreptul semaforului, in continuare aceasta este blocata de masinile parcate in aval si in amonte. ca sa poti merge inainte, cum vii pe banda a doua, te inscrii pe prima banda in apropierea semaforului si, apoi, repede – repede, trebuie sa reintri pe banda a doua deoarece in fata sunt masinile parcate. Dar trebuie sa fii atent sa nu cumva sa te izbesti in vreunul care a prins verde si banda a doua libera si ii da blana in intersectie, sa nu se schimbe semaforul.

3

Pentru cei care fac stanga e suficient ca un singur sofer care vrea sa mearga inainte sa ramana pe banda a doua si sa astepte verdele, ca sa le strice tot feng-shui-ul. O sa astepte in spatele lui desi au verde pentru “la stanga”. O solutie ar fi ca semaforul sa se faca verde atat pentru “inainte” cat si pentru “la stanga”, dar ce facem cu cei care vin din fata?

In concluzie, problema inca nu a fost rezolvata.

4 COMENTARII

  1. Da, dar creste timpul de asteptare pentru ca trebuie luati in calcul si pietonii: 25 sec verde pentru cei care vin dinspre podul; Margineni, 25 sec verde pentru cei care vin dinspre Bancorex si 20 sec verde pentru pietoni. Pentru fiecare categorie, semaforul va fi rosu cate 45-50 de secunde.