Iliescu si crimele impotriva umanitatii

Ar fi fost de ras daca nu e de plans. Dar, daca ne luam dupa gurile rele care zsic ca toata operatiunea a fost pusa in miscare pentru a deturna atentia de la subiectul fierbinte cu Elena Udrea, eu zic ca e normal. Doar traim in Romania.

Daca Ceausescu a fost judecat si condamnat la moarte pentru genocid in conditiile in care la Revolutie au murit circa 1600 de persoane (Tribunalul Penal International a declarat ca in Kosovo, unde s-au inregistrat peste 2.500 de victime nu a fost genocid), de ce sa nu fie inculpat Iliescu pentru crime impotriva umanitatii in conditiile in care in evenimentele din iunie 1990 au murit patru persoane?!

Desigur, o viata de om nu valoreaza nimic, dar nimic nu valoreaza cat o viata de om, dupa cum spunea Andre Malraux. Fiecare viata este sfanta. Dar, asta nu justifica incadrarea juridica dupa ureche doar pentru ca in acest mod se pot razbuna unii pe cei dinaintea lor sau se poate deturna atentia publicului.

Pentru ca, sa nu uitam, in iunie 1990 nu a fost nici prima si nici ultima mineriada. Sa nu uitam nici ca inainte de 11-13 iunie au fost celelalte violente, ale protestatrilor. Eu imi amintesc foarte clar asediul la care a fost supusa Televiziunea Romana.

Si acum, pe bune, chiar trebuie sa credem ca in Piata Universitatii a fost numai lapte si miere? Ca nu au fost interese externe? ca Piata Universitatii nu seamana deloc cu ceea ce s-a intamplat in Ucraina, in Georgia si apoi in Tunisia sau Egipt?

Revenind la subiect, eu nu o sa ma mir daca, peste vreo cativa ani, un alt lider politic va fi acuzat de crime impotriva umanitatii pentru vreun accident rutier sau pentru ca a trecut strada pe rosu.

Smecheria este ca, in vreme ce restul faptelor se pot prescrie, crimele impotriva umanitatii, nu.

Concluzia e simpla si am auzit-o pe strada:

-L-au pus sub acuzare pe Iliescu!
-Asa-i trebuie daca l-a omorat pe Ceausescu in ziua de Craciun!

2 COMENTARII

  1. Din ce am inteles, procurorii ar avea probe ca presupusele violente ale protestatarilor n-ar fi fost realizate de catre protestatari ci de catre oameni ai prospat infiintatului SRI. Adica, din ceea ce am inteles, procurorii ar avea probe care arata ca Iliescu si acolitii lui ar fi creat o diversiune in 13 iunie, punand niste agenti sa atace televiziunea si pretinzand ca cei care au atacat televiziunea ar fi fost protestatarii.
    In rest, dupa cum stim cu totii, istoria o scriu invingatorii.