Adevarul deranjant despre politistul din coloana lui Oprea

De fiecare data cand Facebookul o ia intr-o directie si urla din toti rarunchii o idee, e bine sa va uitati in cealalta directie daca vreti sa aflati macar o particica de adevar.

Cazul cu politistul mort pe cand escorta coloana ministrului de interne este unul din multele, de acum, exemple de manipulare prin intermediul FB. Si daca o sa urmariti cine au fost vectorii care au inflamat spiritele in retea, o sa va dumiriti si cui foloseste aceasta manipulare.

Gabriel Oprea este, intr-adevar, un personaj deranjant. Atat pentru ideea de democratie in Romania, cat si pentru o buna parte a scenei politice. Din punctul meu de vedere, cu cat mai repede iese din politica romaneasca, cu atat mai bine va fi pentru tara.

Pe de alta parte, fiind lider al unui partid-balama, insignifiant ca vot popular dar suficient de puternic pentru a garanta o guvernare, de orice culoare ar fi, multi i-ar vrea ori capul, ori sa aiba o parghie prin care sa-l poata manevra.

Aceasta este explicatia pentru circul din aceste zile. Ii doare la basca pe liderii de opinie care au sarit la jugulara lui Oprea ca un politist a murit. Daca i-ar fi durut, ar fi reactionat de fiecare data cand un om al legii a fost umilit de sefi, suspendat pentru ca si-a amendat superiorul sau pentru ca si-a cerut drepturile.

Am vazut ca lumea se mira ca demnitarii romani circula cu coloana oficiala de la crasma spre casa. Dar pana acum n-au vazut asta? Ba au vazut dar au tacut. Uneori, cum a fost cazul cu presedintele Romaniei care s-a urcat la volan dupa ce a baut la crasma, chiar au aplaudat.

Cand au zis unii ca Iohannis exagereaza cu plimbarile si cu protocolul si cu garzile de onoare, i-au injurat ca de ce nu-l lasa in pace pe presedinte…

Romanul, in general, se inflameaza la aceleasi subiecte pe care le-a considera normale. Cu conditia sa existe cine sa puna foc la fitil.