Ce e cu cainii de la Moinesti

De cateva zile a intrat Internetul in priza: la adapostul pentru animale din Moinesti cainii sunt schingiuiti, omorati, beliti si umiliti. A aparut si un video pe tema asta difuzat de Canal D.

O sumedenie de suflete miloase s-au apucat sa boceasca situatia, facandu-se ca uita de problema zecilor de oameni muscati de animale.

Dar nu asta e problema principala. Problema principala este ca acel clip difuzat la V si promovat din greu pe retelele sociale este manipulator.

Este real, e drept. Dar nu este actual. Primaria Moinesti a emis un comunicat de presa in care explica faptul ca situatia prezentata in clip a existat in urma cu ceva timp si a fost filmata de membrii unui ONG care lucra impreuna cu primaria in problema cainilor.

Intre timp s-au petrecut mai multe lucruri: 1) primaria a interzis accesul ONG-ului in padocul de animale si 2) Primaria a investit in amenajarea padocului si in personal.

Astazi, adapostul arata altfel .

Atunci, de ce acest scandal?

Explica Primaria Moinesti, intr-un comunicat:

com

5 COMENTARII

  1. Sunt oameni care se plang de faptul ca sunt muscati de caini pe strada.. totusi, aceeasi oameni care fac asta, sunt si impotriva eutanasierii lor. Daca acestia sunt luati si sunt dusi in centre de colectare, tot nu e bine. Eu pana la urma nu inteleg ce solutie vor pentru ei. Nimeni nu vrea sa ii ia si sa-i creasca, in strada nu-i vor, sa fie omorati nu. Trebuie sa ne hotaram intr-un final.

  2. Eu zic sa se renunte la chestiunea cu pixelul albastru. Este clar ca situatia a existat.
    Clipurile alea nu sunt facute la Hollywood. Asa se pricep autoritatile la spoit. Cat de scandal, astept cat mai mult pe orice tema care tine de autoritatile locale.
    Si de ce sa interzici accesul unui ONG care se ocupa cu asa ceva? Pe modelul asta interzici accesul oricaruia care nu vine cu o bata si o roaba. Mi se pare ca-i paranoia cu atatia muscati de caini. Unu-i muscat si alte sute urla.