Nimic despre proteste

As scrie ceva despre protestele de ieri, dar mi-e cam sila. Sila pentru ca, in ciuda a ceea ce se spune, sa nu se foloseasca tragedia de la Colectiv in scopuri politice, exact asta se intampla.

Da, presupun ca 99% din participantii de la miting inca mai cred sincer ca au iesit in strada de buna voie.

Realitatea este ca aceasta iesire s-a pregatit foarte bine inca din timpul zilelor de doliu national.

Atunci s-au aruncat pe piata tampeniile menite sa invrajbeasca lumea: alea cu rockerii – satanisti, cu spitalelel care nu mai fac fata, cu SMURD-ul care n-a intervenit la timp, cu numarul mortilor care e ascuns de Guvern pana la panarama cu Oprea care ar sta in spatele incendiului.

Intre timp, vectorii de comunicare folositi si la protestele de la alegeri au fost reactivati. Au inceput sa apara mesajele politice. Se indicau vinovatii si se cerea sa se iasa in strada.

Asara, altii incercau sa provoace panica, anuntand ca jandarmii se pregatesc sa disperseze manifestantii, ca liderii protestelor sunt arestati, ca “au auzit” un jandarm cum spunea in statie ca dupa ora 23.30 se va intra in forta…

Genul asta de manipulare mi-e cunoscut.

Cireasa de pe tort a fost mesajul presedintelui, care a spus ca, dupa aceste manifestatii, urmatorul pas e al politicienilor.

Pentru cine are putin timp sa gandeasca, e clar ca se incearca sa se profite de emotia starnita de tragedia de la Colectiv pentru a se produce schimbari politice.

Insa, cine se afla in spatele acestei strategii? Ei, aici e tragedia. Ca nu politicienii sunt cei care manevreaza lucrurile. A bon entendeur, salut !

UPDATE:

Si ca dovada ca nu-s nebun, iata si ce scriu cei care au fost acolo