Tinte false

Nu, Victor Ponta nu a demisionat in urma protestelor, de frica manifestantilor. Pur si simplu a profitat de aceste proteste pentru a demisiona. Practic, i s-a oferit o maniera onorabila de a preda Puterea.

Cariera politica a lui Ponta era, oricum, compromisa. Functia de lider al PSD o transferase, ramasese doar sef al Guvernului, functie pe care ar fi urmat s-o predea mai devreme sau mai tarziu noului lider de partid.

De ce a ramas premier? Pentru ca a reprezentat o excelenta tinta falsa pentru inamici. In vreme ce “noul” PNL isi consuma munitia pe Ponta, Dragnea prelua conducerea fara probleme.

Ce se va intampla? In od normal, presedintele ar trebui sa nominalizeze un premier tot de la actuala coalitie de guvernamant. Daca o va face, PNL va ramane in continuare in Opozitie. Este, deci, posibil, ca presedintele sa faca o miscare similara cu a lui Basescu, in 2004, si sa nominalizeze un premier de la PNL. Chiar daca este in minoritate, PNL va putea forma o coalitie cu UDMR si UNPR.

Nu va mirati, deja Oprea este curtat intens, PNL si-a retras, ieri, motiunea care-l viza, de la Senat.

Ar mai fi o a treia solutie: Basescu. Dar, probabil, va fi pastrata spre final.

Cat despre manifestanti si proteste, acum doar nu vreti sa credem ca au fost scosi in strada ca sa schimbe clasa politica! Nu, doar ca sa-i inlocuiasca pe unii cu altii.