Un site pentru elevi si studenti

0
32

info

Vineri, 6 noiembrie 2015, începând cu ora 14:00, Asociația Elevilor din Bacău (AEBC) organizează, la Biblioteca Universității “Vasile Alecsandri”, o conferință care are ca temă democrația școlară și universitară, punctul culminant al evenimentului fiind lansarea și prezentarea InfoEdu.net, o platformă națională dedicată elevilor și studenților.

Ne propunem cu Infoedu.net să strângem cât mai multe informații despre școlile, liceele și universitățile din țară, fie că este vorba de păreri personale sau experiențe dintr-o anumită instituție de învățământ, profesori, nereguli sau, de ce nu, întrebări. – Cosmin Sbînțu, inițiator și manager de proiect

Pe lângă prezentarea platformei, programul conferinței mai include prezentări și dezbateri referitoare la modalitățile în care se pot implica elevii și studenții pentru promovarea sau rezolvarea anumitor probleme sau situații care apar la nivelul instituțiilor de învățământ preuniversitare și universitare.

• 14:00: înregistrarea și primirea participanților;
• 14:30: deschiderea conferinței
• 14:35: prezentarea platformei InfoEdu.net (Cosmin Sbînțu, manager proiect)
• 15:00: anunțarea proiectelor viitoare ale Asociației Elevilor din Bacău (Vlad Popovici, președinte AEBC);
• 15:20: workshop despre rezolvarea problemelor din licee și universități prin promovarea acestora în spațiul public (Cristian Ghingheș, reprezentant al societății civile);
• 15:35: workshop despre importanța implicării studenților în viața comunității (Mihai Viorel Munteanu, președinte Liga Studențească Bacău).
• 15:45: încheierea conferinței.

Accesul este liber. Pe parcursul prezentărilor, participanții sunt liberi să ridice întrebări și sugestii legate atât de platformă și de activitatea organizațiilor prezente la conferință, dar mai ales despre instituțiile de învățământ din care provin.