Un weekend cu Dionisie

Dionisie a avut mancarime la limba cu ocazia Revolutiei din weekend. Mai jos sunt cateva din perlele intelepciunii sale:

“Situatia sta in felul urmator: s-a intamplat incendiul ala, lumea a dat jos Guvernul dar normele de aplicare la legea care da dreptul ISU sa inchida cluburile cu probleme nu sunt date. Iar pentru ca Guvernul a demisionat nici nu mai poate sa le dea pentru ca nu mai are voie. Acum, daca ma intelegi, nu mai bine se aduna lumea si cerea Guvernului sa dea normele metodologice intai si dupa aia sa demisioneze?”

“I-am auzit pe toti strigand ‘vrem aia!”, ‘vrem ailalta!’, da’ n-am auzit pe nimeni sa strige ‘vrem lecitina!’. Ca romanii de asta au nevoie: de o supradoza de lecitina. Ca au memoria scurta!”

” In Romania, daca un bou arunca o piatra in apa, alti 1000 se apuca sa arunce si ei cate o piatra. Uneori chiar in capul aluia de se incumeta sa scoata piatra aruncata de bou”…

“Auzi, tu ai vazut in ’89 revendicari scrise cu greseli de gramatica sau de ortografie?”
“Nu. dar de ce intrebi?”
“Ma gandeam si eu ca daca astia nici sa scrie nu stiu, de ce ar sti ce sa ceara….”

“Auzi, ba, tu ce zici: or fi multumiti aia care au zbierat ca vor ca ranitii sa fie transferati de urgenta in strainatate, acum ca aia doi au murit imediat dupa aterizare?”

” De ce nu iese nimeni in strada sa ceara demisia Guvernului pentru explozia de la fabrica de paine?”

“Ba, la alegeri, stii ca se fac manareli, dar macar se fac destul de greu. Acum, desemnarea “reprezentantilor” strazii in discutiile cu presedintele s-a facut simplu: au scris unii pe un site ca astia-s si restul au aplaudat fericiti” .

“Deci pe Oprea l-au huiduit ca A VENIT la locul tragediei ca sa-si faca imagine iar pe patriarh il huiduie ca NU VENIT. Misto.”

“La 1848, Revolutia a fost pornita de tineri care au studiat in strainatate si care stiau ce trebuie schimbat in tara. In 2015, Revolutia este facuta de unii care nu-s in stare sa ia Bacul si care habar n-au ce vor sa faca dar striga intr-una “Jos aia!” si “Jos ceilalti!”…

“Religiile sunt, in general ok. Problemele apar atunci cand dogmele sunt interpretate si reinterpretate dupa interese politice”.