Vrem sa schimbam clasa politica. Dar noi cand ne vom schimba?

Schimbarea clasei politice este necesara dar ea nu se va putea produce decat atunci cand se va schimba si societatea.

Problema este ca societatea vrea schimbarea clasei politice, dar nu vrea sa se schimbe pe sine.

Stiti, de genul sa nu mai dea spaga, sa nu mai arunce hartii pe strada, sa aiba atitudine civica, sa ajute atunci cand e nevoie… Probleme din astea care par marunte dar care genereaza schimbare in societate.

Or, cata vreme inca se apreciaza marlanismul, grobianismul, smecheria, societatea nu se va schimba.

Zilele acestea am avut ocazia sa vedem pe viu modul in care societatea reactioneaza.

Dincolo de falsa tinta catre care au fost directionate protestele (in continuare am curajul sa sutin ca 90% din vina este a patronilor si organizatorilor evenimentului), am vazut diversi indivizi fara o minima pregatire sau experienta medicala dand lectii de medicina doctorilor.

Tudor Chirila este poate cel mai vizibil; dar au fost in studiourile televiziunilor, pe Facebook sau in strada diversi indivizi care au pus presiune pe autoritati sa-i mute pe raniti in strainatate. Rezultatul este ca cel putin trei dintre pacienti au murit din cauza transportului. Ar fi murit oricum, nu ar mai fi rezistat mult, se scuza acum unii. Poate ca da, poate ca nu…

Ce pregatire de specialitate are Tudor Chirila incat sa stearga pe jos cu medicii? Niciuna. In schimb are puterea de a influenta. De pe acest soclu, el poate spune orice, se vor gasi suficienti care sa-l creada si care sa urle alaturi de dansul.

Intr-o societate normala, oameni ca Tudor Chirila ar fi fost repede dati jos de pe soclul pe care s-a catarat. Intr-o alta perioada istorica, probabil ar fi fost si uns cu catran si tavalit prin fulgi, sa stie lumea cu cine au de-a face.

1 COMENTARIU