Ce se intampla la Moinesti?

Se intampla niste lucruri ciudate la Moinesti. La liceul Spiru Haret a fost o oarecare ciondaneala in legatura cu uniformele scolare: elevii au zis ca-s cam scumpe, directorii ca-s obligatorii iar treaba s-a inflamat dupa ce au intrat in discutie si reprezentantii Consiliului Elevilor.

Cazul a ajuns in presa, conducerea scolii s-a inflamat si le-ar fi cerut membrilor conducerii Consiliului Elevilor din liceu sa semneze un contract de confidentialitate prin care acestia se angajau sa nu mai comunice mass media sau altor entitati nimic din ceea ce vad ei in unitatea de invatamant.

Elevii au refuzat, Consiliul National al Elevilor a emis un comunicat, iarasi a aparut in presa. Asta, luni.

Marti dimineata, la liceu vin niste politisti care “s-au sesizat” din oficiu si incep sa-i ancheteze pe liderii din Consiliul Elevilor. Elevii – minori – sunt pusi sa semneze procese-verbale fara ca sa fie de fata prezenti parintii lor. O actiune ilegala pe care Politia o apara si sustine ca, fiind vorba de sefii Consiliului Elevilor, acestia trebuiau obligatoriu sa semneze.

In ce tara traim? Minori anchetati de politisti in birourile conducerii liceului, fara ca elevii sa fie asistati legal si fara ca parintii lor sa fie de fata sunt pusi sa semneze procese verbale deja redactate?!

De unde pana unde “autosesizare” a Politiei intr-un caz in care s-a cerut demisia directoarei? Din cate am inteles, in lipsa unei plangeri prealabile, politia nu avea voie sa faca cercetari in liceu, cu atat mai mult sa ia declaratii unor minori.

Ceva e putred la liceul Spiru Haret…

2 COMENTARII

  1. “Fiecare școală este arondată unui polițist de proximitate care are sarcina să țină contactul permanent cu profesorii, directorul, administratorul, paznicul și chiar cu elevii din școală. Cu toate acestea, prezența polițistului în unitățile de învățământ nu poate fi zilnică pentru că desfășoară și alte activități specifice meseriei. “