Iluzii si Putere; Iluzia Puterii

Exista sentimentul impartasit de cativa tineri cum ca ei au reusit sa scoata mii de oameni in strada.

Evenimentele ultimilor zile, in care mase mari de manifestanti au iesit in zonele centrale ale oraselor din Romania, reusind sa doboare Guvernul, au lasat impresia unui grup de tineri, extrem de vocali pe retelele sociale, ca ei au fost cei care au mobilizat multimea. ca prin discursul lor lansat pe Facebook si preluat de altii, au determinat lumea sa iasa in strada si sa protesteze.

Ca ei au dat jos Guvernul si au pus umarul la schimbarea societatii.

Acest lucru este fals.

Am vazut pe retelele sociale discursul acestor tineri revolutionari. Unii chiar revolutionari de profesie. Protestatari de meserie. Unde se intampla ceva, hop! si ei. Din pacate, viziunea lor este extrem de ingusta. Cu tot respectul, nu pot privi mai departe de ziua de maine. Sunt preocupati mai mult sa speculeze vorbe, erori de exprimare, declaratii scoase din context. Dar nu vad din colo de aparente.

Pentru ei a demite un responsabil pentru o vorba prost interpretata valoreaza mai mult decat leacul impotriva cancerului.

Nu reusesc sa faca nici o conexiune logica intre evenimente si, din acest motiv, sunt atrasi mereu in capcane de catre manipulatorii de profesie.

Caci, ce ar fi sforarii daca nu ar exista marionetele?

“Victoria” din aceasta toamna le da iluzia Puterii, iluzia ca reprezinta o forta si ca sunt importanti.

De fapt, sunt importanti doar cata vreme trimit mai departe mesajul care trebuie. Adevarata putere o au altii…