Cruciada Copiilor

Prin Evul Mediu, dupa mai multe Cruciade esuate, lumea crestina a avut o idee brilianta: Cruciadele nu au succes deoarece participantii, fiind de varsta medie, sunt pacatosi si lui Dumnezeu nu-i place asta. Asa ca solutia cea mai potrivita ar fi ca luptatorii sa fie niste copii puri, neatinsi de pacat, iar Dumnezeu va face ca aceasta armata sa fie biruitoare.

Cruciada Copiilor, daca o fi existat, a fost, evident, un dezastru.

Mai prin timpurile noastre, khmerii rosii, dupa ce au preluat puterea in Cambodgia, au avut si ei o revelatie: barbatii si femeile fiind contaminati de spiritul burghez, nu pot conduce schimbarile din societate, asa ca sunt chemati copiii sa supravegheze tranzitia. Asa au ajuns pustii de 8-9 ani sa poarte pistol si sa decida cine traieste si cine nu in lagarele de munca.

Evident, ideea a fost cat se poate de proasta.

In anul de gratie 2015 ni se vind drept tehnocrati niste pusti cu studiile inca neterminate sau chiar fara studii in domeniul pe care se presupune ca ar trebui sa-l pastoreasca.

Adica, un doctor care nu si-a incheiat, inca, rezidentiatul ar fi excelent in postul de ministru al sanatatii si o domana inginer, in cel de ministru al Justitiei. Apropo, cum ati votat la Referendum? Ca s-ar putea ca doamna ministru sa va declare complice la lovitura de stat, ca dansa asa a vazut lucrurile…

Ah, premierul desemnat a decis sa-l schimbe pe ministrul sanatatii… Incepe bine noua guvernare…