Care este miza in cazul campaniei anti-Arafat?

Nu este nici un secret. Este aceeasi miza ca acum trei ani: banii alocati de stat pentru serviciile de urgenta. Arafat a fost cel care s-a opus dintotdeauna privatizarii serviciilor de urgenta pentru ca, astfel, s-ar deschide cutia Pandorei. In momentul in care vei gandi trimiterea unei ambulante strict dupa criteriul financiar, vei condamna la moarte mii de oameni care nu-si permit sa plateasca o interventie de urgenta.

In plus, sa nu uitam ca in Sanatate exista o coruptie niciodata cercetata a companiilor de medicamente sau de instrumentar medical. Pretul medicamentelor creste continuu, exista un lobby pentru ca medicii sa recomande si sa utilizeze doar anumite tratamente.

Nu in ultimul rand, exista rechinii care abia asteapta sa puna mana pe banii alocati de stat sistemului de urgente. Daca vreti sa vedeti cum functioneaza medicina privata, e de ajuns sa va apuce o durere de masea. Pentru ca da, medinia stomatologica a fost privatizata aproape in totalitate. Rezultatul se vede in statisticile Organizatiei Mondiale a Sanatatii: romanii stau cel mai prost la capitolul dinti si masele. Si nu pentru ca nu se spala pe dinti, cum se incearca sa ni se inoculeze ideea, ci pentru ca nu-si permit sa mearga la stomatolog pentru preventie. La dentist romanul se duce abia cand nu mai poate suporta durerea. Cand doar pentru ca deschizi gura esti deja taxat cu 100 de lei dintr-un salariu de 8-900, se cheama ca mersul la dentist este un lux.

In 2012 s-a incercat indepartarea lui Raed Arafat, care s-a impotrivit legii sanatatii propuse de PDL, prin care se permitea intrarea in cadrul serviciilor de urgenta si a companiilor private. Romanii au iesit in strada, Arafat a revenit, legea a fost retrasa.

De atunci s-a demarat o campanie de presa pentru compromiterea lui Arafat. Si in spatele campaniei nu se afla doar fostul presedinte Basescu, a carui stea a inceput sa apuna dupa scandalul Arafat, ci importanti oameni de afaceri care doresc o parte din “tortul” serviciilor de urgenta.

Asa s-a ajuns ca in cazul unor evenimente cu final tragic intreaga vina sa fie pusa de presa pe umerii lui Raed Arafat si a ISU/SMURD, desi vina apartinea altora.

Si o luam de la avionul prabusit in munti. Localizarea epavei nu era sarcina ISU, ci a ROMATSA. ISU are ca sarcina, in acest caz, stingerea incendiului si salvarea persoanelor. Dar presa a aratat spre ISU si Arafat.

Si in cazul elicopterului cazut in lacul Sutghiol s-a procedat aproape similar. ISU a intervenit in conditii extrem de dificile dar presa a tras concluzia ca nu s-a intervenit suficient de repede. Pentru a fi mai convingatori, cei care au manipulat scandalul au adaugat cateva elemente suplimentare: s-a spus ca pompierii uitasera cheia de la barca (desi motorul unei barci pneumatice nu se porneste cu cheie, ci cu un cordon, ca la drujba) si ca pasagerii elicopterului mai erau in viata la multe minute dupa prabusire, prezentand o caseta in care se auzeau strigatele de ajutor. S-a descoperit mai tarziu ca acele strigate au fost inregistrate ulterior, de persoane inca neidentificate.

Cazul planorului nedescoperit este, iarasi, concludent: presa si formatorii de opinie au pus intreaga responsabilitate pe umerii ISU/SMURD fara sa spuna o singura clipa ca este aproape imposibil sa descoperi locul prabusirii unui aparat de zbor care nu e din metal, care nu a luat foc deoarece nu avea combustibil la bord, care nu avea nici un aparat de comunicatie si care nu a depus plan de zbor.

La Colectiv, iarasi am asistat la o manipulare de proportii: intreaga atentie a fost deturnata de la culpa patronilor clubului – care au inghesuit 400 de oameni intr-o cladire care fusese autorizata pentru 80, care au permis artificii desi izolatia fonica nu era ignifugata si care nu au respectat normele elementare PSI – catre ISU. Nu am nici o indoiala ca si ISU are o parte de vina, dar in cazul Colectiv cea mai mare parte a raspunderii o au proprietarii clubului.

In paranteza sa notam ca s-a incercat si compromiterea operatiunii de salvare in cazul incendiului de la Colectiv. Nu s-a reusit pentru ca erau prea multi cei care vazusera ceea ce s-a intamplat.

Deasemenea, nu am nici o indoiala ca Raed Arafat va fi demis cat de curand. In aplauzele poporului care va fi convins ca s-a facut dreptate. Si care va plati, in final factura.

Pentru ca romanii sunt prosti. Inghit pe nemestecate tot ceea ce le este prezentat, fara sa-si puna intrebari. Si accepta jumatatile de adevar servite de unii care se numesc “jurnalisti” dar care, in realitate sunt ori agenti de influenta ai unor servicii, ori simbriasi ai unor patroni carora le promoveaza interesele financiare.

14 COMENTARII

 1. Poate citeste si Tolontan acest articol.
  Este clar ca banii alocati de buget (singura sursa ce mai poate fi „mulsa” in romanica anului 2015) au fost si in 2012 si acum cauza atacurilor la adresa lui Arafat. Ce a facut Internele cu fondurile pentru securizarea frontierei, dati pri EADS? Un jaf cre a condus la neatmniterea in Schengen, dar fara reperscursiuni in planul persoanelor implicate (că, de, nu poate nea Țiri, un „dinamovist” cu state vechi sa ajunga la „terbuak”, ca atunci ar trebui sa aplice „reteta Patriciu – „era pe cand nu se vea, acul îl vezi și nu-e”).
  Aasa se intampla de fiecare data, și nu numai la noi. Cine are cele mai mari prfituri dupa actualele conflicte regionale sau zonale? Producătorii de „unelete agricole” destinate cuceririi teritoriilor si bogatiilor altora.
  Cine va avea de castigat dupa Colectiv, romanica?
  1. Mafia PSI (rapoarte; evaluarii; distributie de mijloace PSI)
  2. Mafia medicamentelor;
  3. Mafia distribuitorilor de mijloace de interventie pentru ISU la toate nivelurile (pana acum cam perdanta, pentru ca Arafat le-a cam dat peste labe. Azi, ei nici nu concep ca cineva sa vina si sa-i inlatura. „Ochi pentru ochi, dinte pentru dinte” va fi deviza care-i va „mâna în luptă”.
  Eu tot mai cred (paote sunt un visator incurabil) ca Arafat va conduce, în continuare, ISU si SMURD in Romania si ca miile, zecile de mii de romani (prosti asa cum sunt ei si cum îi caracterizeaza si autorul, care cred ca nu este roman; cel putin sufleteste) vor putea sa se bucure macar de o salvare.
  Daca nu, înseamnă ca Primanara africana nu a transmis lectia si in romanica. Si atunci lectia trebuie (ar trebui) repetata.

  Sa ne ajute ințelepciunea noastră tradițională și bunul Dumnezeu ca pompierii de la IGSU sa nu mai umble dupa sponsorizari si conducerea SMURD si ISU sa nu incapa pe mâinile unui dintre papusile celor de la pct-ul 3, de mai sus.

 2. Eu cred ca dl. Arafat si-a atins limita incapacitatii sale. N-ai cum sa pui un medic sa conduca o structura militarizata, mafiotizata, controlata de sus pana jos de colonei si generali hrapareti, promotori nepotismului si a spagilor mascate in sponsorizari. Sedus si amagit de aceste sponsorizari colectate de ISU pentru Fundatia SMURD, Arafat n-avazut ca de fapt sub el e o cloaca de profitori, un sistem mafiotizat, putred, care la prima incercare mai serioasa a clacat, s-a devoalat in toata putreziciunea sa. Si ar mai fi achizitiile ISU cu bani publici de la una si aceiasi firma. Chiar asa, parca achizitiile ISU ar fi exact ce ofera firma respectiva, caietele de sarcini sunt …prea exacte. Mai sa fie! Or fi ceva premonitii pe acolo? Inspiratie Divina?

 3. Cu siguranta este un profesionist care ..a creat profesionisti. In Occident un om din echipa sa, sau care a lucrat pe SMURD are post asigurat. Pentru ca a lucra in SMURD 3 ani e cea mai adevarata carte de vizita sau CV…in rest sunt diplome. Si Raed Arafat este un nume international de mare valoare respectat pentru deontologia sa. A primit oferte foarte avantajoase ….si nu putine au fost tentatiile….dar a ramas aici. E dur si e pragmatic…si mai ales poate interveni direct cand situatia o cere medical salvand vieti…E medic in structura sa umana , analitic, rapid, luand decizii corecte, asumanadu-si consecintele…si rareori s-a inselat daca a primit informatii corecte. Daca in civili poate mai are dubii, in militari are incredere…dar in …Romania in functii si pozitii …de oameni pusi din orice rationament …numai profesional nu….in cine, ce sa te bazezi…de multe ori e foarte singur…doar cu oamenii din echipa..atat. Si ca orice bun trebuie mereu atacat si sicanat ..poate raman doar prosti si manipulabili. Vrem schimbare …si am schimbat doar in forme fara continut…pentru ca cei ce stiu ce vor si sunt capabili sa faca …muncesc, nu fura si …asta o cer si celor din jur, disciplina, profesionalism si respect…dar nu e la moda.

 4. 4. Strategii si obiective pentru controlul lumii.

  Responsabilii puterii economice provin aproape in totalitate din aceleasi cercuri, din aceleasi medii sociale. Ei se cunosc intre ei, se intalnesc, impartasesc aceleasi idei si aceleasi interese.
  Deci in mod natural ei toti impartasesc aceeasi viziune a ceea ce ar trebui sa fie lumea viitoare ideala (pentru ei).
  In consecinta este firesc ca ei sa cada de acord in privinta unei strategii si sa-si sincronizeze respectivele actiuni catre obiective comune, inducand situatii economice favorabile realizarii obiectivelor lor. Iata cateva elemente ale strategiei lor:
  Slabirea statelor si a puterii politice. Destabilizare. Privatizarea serviciilor publice.
  Dezangajarea totala a statelor din economie, incluzand aici sectoarele educatiei, cercetarii, si la un moment dat al politiei si al armatei, destinate sa devina sectoare exploatabile de catre intreprinderi private. Indatorarea statelor cu ajutorul coruptiei, a lucrarilor publice inutile, a subventiilor date intreprinderilor
  fara justificare, sau a dispenselor militare. Cand se acumuleaza un munte de datorii, guvernele sunt constranse la privatizare si la desfiintarea serviciilor publice. Cu cat un guvern este mai mult sub controlul “Stapanilor lumii”, cu atat mai mult el trebuie sa mareasca datoria tarii sale.
  Saracirea angajatilor si mentinerea unui nivel de somaj ridicat, intretinut prin dislocarea si mondializarea pietei muncii. Aceasta mareste presiunea economica asupra salariatilor, care sunt atunci gata sa accepte orice salariu si orice conditii de munca.
  Reducerea ajutoarelor sociale, pentru a creste motivatia somerilor de a accepta orice munca pentru orice salariu. Ajutoare sociale prea ridicate impiedica somajul sa faca presiune in mod efectiv asupra pietii muncii.
  Impiedicarea cresterii revendicarilor salariale in Lumea a Treia, mentinand aici regimuri totalitare sau corupte. Daca lucratorii din Lumea a Treia ar fi mai bine platiti, acest lucru ar contraveni principiului insusi al dislocarii si al parghiei pe care ei il exercita asupra pietei muncii si al societatii in Occident. Acesta este deci o cheie strategica esentiala care trebuie pastrata cu orice pret. Faimoasa “criza asiatica” din 1998 a fost declansata cu scopul de a pastra aceasta cheie.

 5. Deja marul s-a copt, pot veni altii sa-l culeaga de-a gata. Serviul este pus la punct, la nivel national, asa ca cel care a investit suflet, bani, energie si timp ar cam trebui sa plece. Doar sunt atatia rechini gata sa infulece o asa prajitura. Daca s-ar publica statistica cazurilor rezolvate/nerezolvate de-a lungul timpului am putea sa ne facem o idee asupra acestui sistem, initiat de un om care, culmea , nici nu facea parte din sistem la momentul initial. Ca sistemul initiat de Arafat este perfectibil mi se pare normal, ca orice sistem viu, insa pana una-alta inca poate fi un exemplu de urmat de catre altii (vezi autostrazi care se degradeaza in mai putin de o luna de la inaugurare-cine plateste reparatia?/ inaugurarea unui pod de catre stimabilul al doilea om in stat dar care credea ca este pe alt pod- culmea, a terminat Constructiile- asadar nu stia pe ce lume se afla iar noi inca il platim din impozitele nostre/ministru de externe care trimitea-dupa “vizita”de la Paris – sa se voteze la dracu’n praznic si a facut Romania de ras in fata Europei/ purtator de cuvant al unui partid cu candidat pe presedintie care nu avea habar unde trimita romanii sa vorteze in Marea Britanie)

 6. Nu prea ma pricep la politica dar tot ce este bun la noi in tara se gasesc uni ca sa distruga asa vor si acum. Sper sa nu reuseasca si de data asta. Sper ca Arafat sa ramana in continuare ce este si acum astfel stiti zicala ‘ scapi de dracu dai de masa’ ca si cu Ponta si Ciolos. Acum circula pe net cum ca Ciolos a scos din priorotatile guvernului marirea salatiilor. Este bine?

 7. in Romania NU SE POATE Asta este deviza noastra. In final se poate daca vine Soros sa ne educe , daca vin americanii , rusii, nemtii si altii. Raman la ideea mea pe care o experimentez de multi ani ” nu se poate”. Si stiti de ce?, ca nimeni nu a incercat experimentul. Trebuie inceput cu religia si cu sufletul…