Diferenta dintre “iubit” si “respectat”

Unul dintre cei mai cunoscuti suporteri bacauani, poreclit “Ceausescu”, a murit zilele trecute, intr-un accident de masina. De la anuntarea acestui eveniment, retelele sociale au luat foc: tot Bacaul simte nevoia sa spuna cate ceva despre acest personaj.

Pentru ca asta a fost “Ceausescu”: un persoanj colorat al urbei, cunoscut de toti, acceptat tacit in rolul bufonului caruia i se iarta toate.

Pe de alta parte, consensul este aproape general: a fost un sufletist, in ciuda problemelor sale: orfan, fara casa, fara venituri.

Pasiunea sa pentru sport l-a ajutat, insa, sa supravietuiasca. Pentru ca a gasit mereu intelegere la cate cineva.

Exista cateva persoane care se intreaba ce ce cu aceasta nebunie pentru “Ceausescu”. De ce sicriul i-a fost depus in Sala Sporturilor, de ce lumea pune mana de la mana ca sa-l inmormanteze si, in general, de ce atata isterie cand au fost oameni mai importanti a caror moarte nu a creat atata emotie…

Raspunsul este cat se poate de simplu: Petrica Gabor – numele sau adevarat – a fost iubit de toata lumea. Ceilalti au fost respectati. Cu “Ceausescu” s-a intalnit tot Bacaul. Cu ceilalti, doar cei care au avut o nevoie sau un interes.

3 COMENTARII