Cand le daramam?

Jumatate din zona centrala a Bacaului ar trebui demolata. E vorba despre blocurile cu patru etaje construite in anii ’50-’60, trecute prin mai multe cutremure si care prezinta mari riscuri in exploatare, fiind incluse in clasa intai de risc seismic.

Teoretic, ar trebui consolidate. Practic, cred ca e doar o pierdere de vreme si de bani. In locul loc ar trebui construite blocuri mai inalte, dupa standardele actuale de rezistenta.

Daca nu, oricum, urmatorul cutremur va avea grija sa remodeleze zona centrala a orasului.

5 COMENTARII

  1. Poate o sa te pomenesti cu o citatie de la niste locatari, de ai sa vorbesti singur. Problema e ca in conformitate cu legislatia, nu se poate darama de catre stat o cladire care este proprietate particulara. Ca tu traiesti prin mahala si ti-au luat parintii o garsoniera de prin anii 80, care zici tu ca rezista la gradul 8, foarte bine, esti un erou. Ca altii au cumparat – nu au furat – niste apartamente care normal ca ii zgarie pe tarani la ochi, pentru ca sunt in centru, este iarasi un subiect de discutie la un pahar de vodca. Aceste cladiri nu arata superb, dar la fel cum exista blocuri din anii 1900 prin toata Europa, si in Bacau pot sa fie, cu conditia ca ele sa fie consolidate SI sa nu mai dea fiecare bou jos cate un zid sau vreun stalp de rezistenta, fara sa fie amendat de sa tina minte toata viata. Asa ca linisteste-te si gandeste inainte sa te caci in bantaloni. Vezi ca manipulari de genul acesta pot duce piata in jos, si deja exista pe rol o plangere impotriva unui agent comercial care a declarat, in scris, ca blocurile din centru se vor prabusi la primul cutremur. Or, mai studiaza si ai sa vezi ca da cu virgula. Iar daca ai chef de scandal, insista pe subiectul asta.

  2. Astazi ne vedem cu un avocat, domnule Bibire. In primul rand ca publici niste informatii care nu au niciun suport real, pentru ca iei tot centrul otova, adica nu specifici care sunt cladirile cu probleme. In al doilea rand, dai dovada de amatorism (ceea ce, totusi, nu e o culpa penala), pentru ca faci afirmatii ca si cum ai fi inginer, in loc sa fi abordat un specialist, ca sunt in Bacau. Nu-i nimic, am discutat noi cu un domn expert care va veni si va depune marturie. Probabil ca nu ai preocupari acasa, si vrei sa umbli prin procese. Dorinta iti va fi satisfacuta, cu daunele aferente, pentru ca ele exista si pot fi dovedite.