Ce s-a intamplat intr-o scoala in care parintii au refuzat vaccinarea copiilor

1
45

asas“Nu ne vaccinam copiii, este dreptul nostru, nu vrem chimicale in sangele lor!” Cam asta e refrenul pe care-l canta parintii “informati” care se impotrivesc vaccinurilor, considerandu-le periculoase.

Cam asa au gandit si parintii elevilor de la scoala Brunswick North West Primary din Melbourne, Australia, scoala care, culmea!, a incurajat parintii sa fie “toleranti cu opiniile diferite fata de vaccinare”. Ca si cum sanatatea ar fi o problema culturala.

Asa se fac ca la scoala respectiva, procentul de imunizare era de 73,2% fata de media nationala de 92,2 la suta.

Era, pentru ca, probabil, cat de curand, parintii isi vor schimba opinia despre vaccinare dupa ce un sfert din elevii scolii s-a imbolnavit, in ultimele doua saptamani de varicela.

Noroc ca varicela (varsatul de vant) este, o boala relativ usoara pentru copii (adolescentii si adultii e bine sa se fereasca, totusi). Pentru ca daca ar fi fost variola sau poliomielita, lucrurile ar fi stat altfel…

Totusi, nu este curios ca in secolul XXI, dupa ce boli ingrozitoare au fos eradicate datorita vaccinurilor, exista inca oameni care se considera mai bine pregatiti in medicina decat medicii doar pentru ca au citit cateva site-uri obscure pe Internet?

1 COMENTARIU