Manualul de educatie sexuala care nu exista

S-a inflamat onlineul iarasi dupa ce un glumet a postat o imagine, care – sustine el – ar fi facut parte dintr-un manual de educatie sexuala pentru clasa a patra.

Marii ganditori ai tarii, in frunte cu Daniel Buzdugan au luat atitudine, presa tabloida s-a inflamat, mii de romani s-au oripilat si si-au exprimat dezgustul.

Doar ca, asa cum e la romani, totul este doar o facatura. Manualul la care se face referire nu exista. Nici acum si nici nu e in plan sa fie propus. Imaginea cu pricina este dintr-un atlas anatomic pentru elevi, disponibil in librarii, nu si in scoli.

Ca exista o discutie aprinsa pentru introducerea unui manual de educatie sexuala in gimnaziu, asta este altceva. Discutia este purtata intre sustinatorii orelor de religie si restul lumii si, pana la urma, va fi castigata de primii. Nu-mi fac iluzii, romanii nu sunt in stare sa ia decizii logice, vor urma neabatuti calea trasata de habotnici pentru ca li se pare mai usor sa spuna copiilor povestea cu barza decat sa permita profesorilor sa le explice ce si cum.

In rest, faptul ca Libertatea sau CanCan au scris aiurea fara sa faca o minima verificare, face parte tot din cultura noastra de romani care pun botul la orice, fara sa se intrebe daca este sau nu adevarat ceea ce ni se prezinta.