Glume proaste cu bani falsi

In seara asta o vanzatoare mi-a refuzat o bancnota de zece lei pe motiv ca e falsa. Mi-a si explicat cum a ajuns la aceasta concluzie: bancnota falsa are medalionul BNR rosu scris cu alb iar cea “adevarata” are medalionul maro scris cu alb. Cea falsa are un singur “spic” (de fapt e pensula) in filigran, cea “adevarata” are trei “spice”.

Ca asa i s-a spus.

Am ajuns acasa si am inceput sa inspectez bancnotele. Pe langa cele doua diferente, mai era una: cea “falsa” era emisa in 2005, cele bune, in 2008.

Si asa mi-am amintit ca unii, in lipsa de ocupatie, se apucasera sa scrie pe Internete ca sunt bani falsi. Si altii, cu ceva lipsa de materie cenusie, i-au crezut. Si, pe baza de telefonu fara fir s-a transmis informatia eronata din gura in gura.

Oameni buni, nu mai puneti botul la toate aberatiile pe care le aflati fara sa le verificati. Ca daca mergeti la BNR, o sa observati ca bancnota din 2005 este perfect valabila.

bancnota

Daca o sa cautati putin pe net o sa vedeti ca in tara s-a declansat o adevarata psihoza fata de “banii falsi”. Iar BNR nu prea se grabeste sa lamureasca situatia…

1 COMENTARIU