Koln: cine profita de pe urma atacurilor de Revelion?

Imaginati-va ca sunteti unul din miile de refugiati care ajung in Germania cu gandul sa va stabiliti acolo macar si pentru scurt timp. Ce faceti cand ajungeti intr-un oras german: incercati sa va prezentati cat mai bine in fata autoritatilor si/sau locuitorilor care vor decide daca va accepta sau va apucati sa agresati femeile?

Cazul de la Koln, unde sute de femei s-au plans ca au fost agresate sexual de barbati, atrage atentia prin doua aspecte: in primul rand, prin amploarea sa si, in al doilea rand, prin faptul ca, desi nu s-a spus clar, s-a insinuat ca e vorba despre atacatori musulmani/refugiati.

Logica ne spune ca un refugiat nu va atrage atentia asupra sa; in acelasi timp, tot logica ne atrage atentia asupra faptului ca agresiunile nu au fost izolate, ci a fost vorba despre ceva coordonat.

Cum ne-am invatat de ceva vreme sa dam peste operatiuni de tip “false flag” in zona, evident, ca ne putem gandi ca a fost vorba despre o operatiune care sa determine o schimbare de optica in privinta refugiatilor.

Problema este, insa, nu neaparat cine a stat in spatele acestei operatiuni, ci cum de aceasta a scapat vigilentei serviciilor secrete.

Asadar, daca vom lasa deoparte ideile preconcepute si vom incerca sa ne gandim cui folosesc aceste atacuri, am putea face o lista scurta cu organizatiile care ar putea sta in spatele acestei actiuni.