Cand vor inchide pompierii Directie de Taxe si Impozite?

IMG_0030

Precum se stie, multe firme si-au suspendat activitatea sau au fost inchise de pompieri in toata tara pe motiv ca nu respecta normele de siguranta impotriva incendiilor. In Bacau, cele mai cunoscute nume sunt ale Clubului Paparazzi, Casei de Cultura si a magazinului Luceafarul. Primele doua si-au suspendat activitatea singure, pana la remedierea problemelor, magazinul a fost inchis de ISU.

Ei, bine, problema este ca legea, asa cum este ea buna pentru inchis firmele particulare, este proasta pentru ca permite, de exemplu, ca unele institutii sa-si continue activitatea desi sunt un pericol pentru public si pentru angajati.

De dexemplu, Directia de Taxe si Impozite Locale din Bacau, locul unde sute de oameni stau la cozi, inchesuiti ca sardelele, inconjurati de materiale usor inflamabile (cutii cu dosare sunt peste tot, pe dulapuri, in dulapuri, pe hol) si cu doar doua usi inguste pentru evacuare.

Dar institutia nu poate fi inchisa. Si asta pentru ca legea spune ca daca e vorba de o cladire veche dar care nu si-a modificat configuratia avuta la momentul obtinerii autorizatiei, este ok.

Ei, bine, din punctul meu de vedere nu este ok. Se vede si din imaginea de mai sus de ce.

1 COMENTARIU