Cum va dezmembra tara Mircea Diaconu

Am fost instiintat ca actorul Mircea Diaconu a semnat, in calitate de eurodeputat, un document pentru dezmembrarea României. Pe Internet scandalul este in toi, la televizor mai e putin si se cere linsarea acestuia.

Lumea se cutremura: cum a putut sa faca asa ceva?! Nesimtitul! Nenorocitul! Nemernicul! Injuraturile curg gârla pe Facebook, promteristele scrâsnesc din dinti când ii pronunta numele, mai e putin si, probabil, banda de batausi infiintata de un obscur partid extremist il va lua in colimator. Si totul pentru nimic.

Pentru ca, desi toata lumea comenteaza si-l face tradator pe Mircea Diaconu, aproape nimeni nu a citit documentul pe care l-a semnat. Si nu l-a semnat singur, ci impreuna cu Renate Weber. Care este aproape absenta din discutie, toate laturile fiind aruncate in capul lui Diaconu.

Ce scrie in acel document? Ca, pentru a depasi problemele nationaliste, conflictele dintre natiunile Europei, este necesara o mai buna integrare. Practic, este doar o alta formulare pentru argumentele intemeietorilor UE. Iar documentul nu are nici un fel de valoare juridica, e doar o declaratie politica. Un manifest care nu produce nici un fel de efect legal.

Bine, veti spune, daca nu e nici o problema de ce este atacat Diaconu? Pai, ia sa vedem, de ce daca au semnat doi eurodeputati români, Renate Weber nu pateste nimic iar Mircea Diaconu este balacarit intr-una?

Ia sa ne amintim cum a ajuns el parlamentar european, in ciuda tuturor piedicilor puse, cum un intreg sistem a incercat sa-l ingenuncheze… Sa ne amintim câte institutii au fost angrenate in incercarea de a-l face sa esueze, câte batalii a purtat in instante, cum a strâns de unul singur semnaturi prin toata tara si cum, chiar si dupa ce a câstigat scaunul de europarlamentar, a fost reclamat la Bruxelles ca l-a ocupat ilegal.

Sigur, Mircea Diaconu este unul singur. Nu poate face prea multe, nu reprezinta un pericol pentru cineva sau pentru ceva. De ce, atunci, aceasta campanie turbata impotriva sa? Raspunsul nu poate fi decât ca e vorba de o razbunare a celor invinsi si o incercare de avertisment pentru cei care nu se vor supune Sistemului.

Culmea este ca aceasta incercare are mari sanse de succes, românii inghitind cu placere tot ce le este livrat pe post de „stiri”.