Contra intelectualilor

Uneori am impresia ca traim in celebrul film Idiocracy. Daca nu l-ati vazut, ar fi cazul sa o faceti.

Asadar, o lege din anii ’60 dadea dreptul detinutilor sa-si mai scada din pedeapsa daca scriu carti stiintifice. Nu mult, doar 30 de zile pentru o carte. Asa cum detinutii mai putin scoliti isi puteau reduce pedeapsa daca munceau fizic, condamnatii mai dotati intelectuial puteau sa o faca daca munceau cu capul.

Totul a fost bine pana anul trecut.

Cand s-au petrecut doua lucruri: 1. a fost o invazie de lucrari scrise in penitenciare si 2.printre autori a fost si Dan Voiculescu.

Adica voi credeati ca “societatea civila” a tipat ca din gura de sarpe pentru invazia de lucrari scrise de-alde Becali? Sa fiti siguri ca daca printre autori era fratele lui Traian Basescu, “presa quality” si formatorii de opinie se ingramadeau sa laude sistemul.

Asadar, avem de-a face cu o invazie de lucrari. In loc sa se aplice legea, care spune ca trebuiau emise niste criterii pentru a se stabili daca o carte scrisa de un detinut este sau nu lucrare stiintifica, ce face Romania? Propune sa se elimine posibilitatea recompensarii celor care scriu.

Cum ar veni, de ce sa “triseze” un intelectual scriind o carte, cand poate foarte bine sa treaca la munca de jos, la lopata si carbuni, cum ar veni?! Pentru ca, vedeti Dvs., “se stie” ca in toate cazurile e vorba de trisat. Vinovati pana la proba contrarie!

Ceea ce-mi aminteste de o epoca aparent apusa si care este aspru criticata de distinsii formatori de opinie…