Justitie si pop-corn

Mai-marii luptei anticoruptie ne explica faptul ca procurorul general al republicii a incalcat legea cand a mers prin oras insotit de politisti, in coloana oficiala. Ni se spune ca, deoarece legea spune ca de coloana beneficiaza X si Y, inseamna ca oricine altcineva nu are voie sa circule in acest mod.

Legea nu spune clar ca procurorul general nu are dreptul la coloana oficiala; or, ceea ce legea nu interzice, inseamna ca permite. Iar daca avem in vedere ca la mijloc a fost si un acord legal intre institutii, deci un contract juridic, incepem sa intelegem ca la mijloc este vorba despre altceva decat ceea ce ni se vinde.

Pe romaneste, se doreste debarcarea procurorului general. De ce? Asta nu stim, probabil tine de lupta subterana pentru putere.

Pentru ca, daca ar fi vorba doar despre legalitatea coloanelor oficiale, atunci ar trebui sa existe si un dosar pe numele Prea-Fericitului Daniel, ca si el a fost escortat in coloana oficiala, in baza unui acord similar semnat intre Ministerul de Interne si Patriarhie.

Asa ca, dragilor, va invit sa va faceti provizii de pop-corn si sa urmariti spectacolul Justitiei care-si ridica poalele in cap. Si sa fiti siguri ca in acest caz nu e vorba nici o secunda de interesul national, aplicarea legii sau pedepsirea vinovatilor. E doar o alta circoteca ieftina pentru prostit lumea, la adapostul careia se platesc polite si se impun agenti de influenta.