Da’ o evaluare pshihica nu faceti?

RZV_6576

Ultima sedinta a Consiliului local Bacau a fost cat se poate de intersanta. Din punct de vedere psihiatric. Nu spun ca toti consilierii ar fi nebuni sau dusi cu pluta! Nu, nu toti, doar cativa.

Pe bune, cu cateva luni inainte de alegeri, consilierii inca nu cunosc legile pe care trebuie sa le respecte, nu stiu procedura de adoptare a unei hotarari si se cramponeaza nebuneste sa-i serveasca pe unii care isi poarta razboaiele personale prin intermediul institutiilor publice.

Cel mai mult s-au consumat nervii la punctul prin care primarul Stavarache trebuia sa fie mandatat pentru a evalua performantele profesionale ale secretarului municipiului, Ovidiu Popovici.

Conflictul dintre cei doi este de domeniul evidentei, mai ales dupa ce Stavarache a incercat – fara succes – sa modifice organigrama Primariei. Unii zic ca modificarea ar urma sa-i pedepseasca pe cei care au depus marturie impotriva sa. Popovici, care avizeaza legalitatea hotararilor, a instiintat Consiliul ca propunerile inaintate de Stavarache sunt ilegale, prin urmare, au fost vreo trei proiecte care nu au putut sa fie votate deoarece le lipsea avizul de legalitate.

Acum, faza cu evaluarea performantelor profesionale este cat se poate de incurcata. Iarasi, de pe margine sunt unii care comenteaza ca primarul, conamnat penal (chiar daca nu definitiv) nu ar avea competenta morala sa decida daca secretarul municipiului a respectat sau nu legislatia.

Cred ca vreo jumatate de ora a durat cearta pe tema delegarii, victime colaterale fiind juristii primariei, la care s-au rastit unii consilieri, nervosi ca nu-i pot prezenta primarului capul lui Popovici. Disputa s-a transat intr-un final, dupa ce ambele tabere au obosit sa-si mai arunce argumente.

Si totul putea sa se termine in doua minute: secretarul, fiind in concediu medical, nu poate fi fortat sa se prezinte la evaluare.

Desigur, subiectul este de urmarit. Pentru ca nici Popovici nu poate sta in concediu o vesnicie si evaluarea va trebui sa aiba loc, pana la urma. Ramane de vazut cine va fi evaluatorul.