Sex si prostitutie

In anumite conditii, prostitutia poate avea un efect benefic pentru societate, actionând ca o supapa de siguranta. Cu conditia, desigur, sa se respecte anumite conditii. Printre acestea, vârsta prestatorilor.

Când, insa, persoanele in cauza sunt minore si, mai mult, sunt fortate sa se prostitueze, deja este vorba despre altceva.

Ceva ce s-a intâmplat ani de zile in Bacau, fara sa se sesizeze vreo autoritate.

Mai mult, unele dintre adolescentele fortate sa se prostitueze aveau dizabilitati. Ani de zile, sute de bacauani au profitat de aceasta retea clandestina fara sa-si faca probleme de constiinta. Faptul ca femeia care patrona reteaua de prostituate minore a fost condamnata la 11 ani de inchisoare nu inseamna ca s-a inchis cazul; la fel de vinovati ca si cei care au fortat fetele sa se prostitueze sunt si clientii care au profitat de acestea.

E greu de crezut ca nici unul dintre barbatii care au platit pentru o partida de sex cu o fata de vârsta liceului nu a observat ca e ceva in neregula. E si mai greu de crezut ca autoritatile, care in anumite cazuri se lauda ca stiu tot ce se misca si care aduc in instanta inregistrarea convorbirilor telefonice purtate cu ani in urma sa nu fi stiut ce se intâmpla.

Dar sa nu ne miram. Cazul de acum câtiva ani, cel in care vedeta a fost celebrul Dinu Damaschin, ne-a demonstrat ca e foarte usor de pus pe picioare o astfel de retea, in conditiile foamei de bani. Si ne-a mai aratat doua lucruri: ca se stie de prostitutia infantila si ca, desi se stie, nu se iau masuri decât, eventual, pentru a inchide gura celor deveniti indezirabili.

Pe de alta parte, societatea in sine este ipocrita. Se agita atâta impotriva homosexualilor, a casatoriilor gay, impotriva ateilor sau a credinciosilor, se isca dezbateri inutile cu privire la coloanele oficiale, dar problema prostitutiei este ignorata cu desavârsire. Societatea româneasca prefera sa ascunda sub pres problemele delicate pentru a nu deranja pe unii membri.

Si astfel, din comoditate, ignoram complet teme majore.

V-ati intrebat, vreodata, câte fete din Bacau sunt active pe site-urile de videochat?

1 COMENTARIU