Aveti copil mic? Stiati ca face parte dintr-un grup infractional care a beneficiat de scutiri ilegale de impozite?

Razboiul dintre diferitele grupuri de interese care paraziteaza Romania ia, uneori, forme de un absurd infiorator. Practic, pentru a-si atinge scopurile – eliminarea unei persoane pentru ca in locul ei sa fie numita o alta, agreata – s-a ajuns sa se faca dosare penale pentru lucruri atat de neimportante sau de absurde incat iti vine sa-ti iei campii.

Daca pe procurorul general l-au facut sa demisioneze pentru un girofar, pe seful ANAF incearca sa-l forteze sa demisioneze pentru ca – tineti-va bine – a suspendat un ordin absurd al institutiei, ordin pe baza caruia fusesera emise decizii de impozitare a alocatiilor copiilor sau pentru veniturile de 2-3 lei obtinute de actionarii de la SIF-uri. Daca va mai amintiti, o reglementare tembela obliga ca orice vinit, indiferent cat de mic, sa fie impozitat la nivelul salariului minim. Adica, castigai 5 lei ca actionar la SIF, trebuia sa platesti CASS ca si pentru salariul minim, de 800 de lei. Taxele platite erau mai mari decat venitul.

Ei, bine, pentru ca a suspnedat aceste ordine, seful ANAF va fi judecat pentru “abuz în funcție și favorizarea făptuitorului”.

“Singura acuzație care mi se aduce, atât mie, cât și vicepreședintelui ANAF, este aceea că am emis două circulare nelegale, prin care am dispus suspendarea deciziilor de impunere privind plata CASS pentru dobânzile acumulate de alocațiile copiilor depuse în conturi, precum și pentru persoanele realizatoare de venituri modice. Reamintesc opiniei publice că anomalia prevăzută în Codul Fiscal a făcut ca aplicația informatică să trimită decizii de impunere de sute de lei pentru venituri de 2-3 lei, întrucât CASS-ul se calcula la venitul minim și nu la venitul efectiv, potrivit legii”.

Gelu Diaconu

Acum, mai crede cineva ca in Romania se face Justitie si ca institutiile statului se lupta cu Coruptia?