Cine conduce România?

Constitutional vorbind, România este condusa de popor, prin intermediul reprezentantilor sai alesi. Parlamentul, ca expresie a vointei poporului, acorda votul de incredere Guvernului si programului de guvernare.

Puterea, deci, izvoraste direct de la popor. In realitate, insa, de ani de zile vointa poporului este ignorata. Una voteaza alegatorii si alta se intâmpla in realitate. Practica aceasta s-a incetatenit de prin 2004, când alegerile au fost câstigate de alianta condusa de PSD dar presedintele Basescu a decis altfel. Mai catre noi, Referendumul de demitere al presedintelui Traian Basescu a fost ignorat deoarece legile au fost reinterpretate conform dorintelor cancelariilor occidentale.

Legile se schimba dupa interesele ambasadelor straine, Codul Muncii, de exemplu, a fost modificat pentru a multumi investitorii straini, organismele statului actioneaza pentru a proteja interesele externe si cazul de la Pungesti, unde jandarmii s-au razboit cu taranii care se impotriveau forajului pentru gaze de sist este un exemplu graitor. Tot organele statului duc un adevarat razboi impotriva oamenilor de afaceri români si-i protejeaza pe investitorii straini. De exemplu, când ANAF a inceput sa se intereseze de evaziunea companiilor straine, imediat seful institutiei a fost schimbat.

In ultimele zile am asistat, de altfel, la schimbari importante in institutiile de forta ale statului. Au fost schimbati, peste noapte, in afara de seful ANAF, conducerea Jandarmeriei, a ISU, procurorul general, conducerea serviciului de informatii al MAI. Nu mai vorbesc de abuzul prin care, in vreme ce exista un proces pe rol, ANAF incearca sa evacueze o institutie de presa; buna-rea, Antena3 a fost o voce critica necesara pastrarii brumei de democratie din România.

Ce se va intâmpla mai departe? Deja tavalugul schimbarilor a pornit. Parlamentul este tinut in sah cu ajutorul dosarelor, Guvernul de tehnocrati marionete executa numai ceea ce li se spune iar in Justitie se poarta cele mai grele lupte pentru controlul institutional. Iar tragedia nu este ca tara e condusa din afara, ci ca toata aceasta lupta intre interesele americane, germane, europene, olandeze, franceze, maghiare si rusesti nu construieste, ci demoleaza.