Orice se poate intampla, dar sa nu afectam “prestigiul scolii”!

sexy-1

Am tot obosit sa scriu despre problema comuna in majoritatea institutiilor de invatamant, in care, daca se intampla ceva, primul lucru pe care-l face directorul este sa puna batista pe tambal pe motiv ca, daca se afla beleaua, se aduce atingere “prestigiului scolii”. Poate sa se intample orice, de la sex in grup, viol, taiat cu cutite, Omerta functioneaza: “Sa nu afectam prestigiul scolii”.

Si an de an, ca sa nu intineze onoarea institutiei de invatamant, se petrec tot felul de lucruri in scoala. Profesorii clatina din cap a dojana: “ei, copii, ce sa le faci?!” Dar acei “copii” nu sparg tabla de sticla din clasa, nu chiulesc de la mate ca sa joace fotbal si nici nu fumeaza pe ascuns in buda. Evident ca le fac si pe astea, dar nu se multumesc cu atat.

Ca fac sex in toaleta? Ca fumeaza si o etnobotanica? Ca trag o vodca mica in pauza? Mici copilarii fara un impact emotional major.

Altele sunt problemele in ziua de azi. Si, din pacate, varsta e tot mai mica.

Da, ma refer la celebrul caz cu cei doi copii de clasa a doua despre care se vorbeste ca si-au supus colegii de clasa la perversiuni. Ceea ce le-ar fi facut in scoala – caci si toaleta si sala de sport se afla in scoala – intrece cu mult imaginatia. Si cand am zis “colegi” m-am referit chiar la substantivul masculin, caci in cauza nu a fost vorba despre baietei si fetite care s-au jucat de-a doctorul, ci doar despre baieti.

Iar cand parintii au aflat si au cerut socoteala, cadrele didactice ce au facut? S-au pus scut sa apere “prestigiul scolii”. Sa nu rasufle in afara ca s-ar fi petrecut ceva nasol in institutie. Sa nu afle lumea, ca e naspa!

Dar copiii abuzati raman cu traume. Agresorii, chiar daca minori, ramanand nepedepsiti, ajung la concluzia ca nu li se poate intampla nimic si ca li se permite orice. Conducerea institutiei ramane ferm convinsa ca a procedat bine. Parintii raman convinsi ca banii rezolva orice.

Totul in numele “prestigiului scolii”…

Sa nu mai aud aceasta expresie!

1 COMENTARIU

  1. Razvan, eu am facut 6 ani in scoala 20, actuala Ion Luca. O scoala trista, de cartier, plina de copii din familii sarace, de smecherasi, de tiganusi, a fost un cosmar pentru mine si n.am decat foarte foarte putine amintiri placute. Sper din suflet ca “prestigiul scolii” va fi adus mai aproape de realitate, si ca generatiile de copii chinuite vor fi la un moment dat deasupra orgoliilor cadrelor didactice…