Dar pe cei care au lasat un om sa moara ii sanctioneaza cineva?

0
23

Un batrân calcat de TIR a fost scos de sofer de sub autotractor si lasat pe marginea drumului. Victima a murit la spital

http://www.desteptarea.ro/imagini-socante-un-batran-calcat-de-tir-a-fost-scos-de-sofer-de-sub-autotractor-si-lasat-pe-marginea-drumului-victima-a-murit-la-spital/

Posted by Desteptarea de Bacau on Friday, February 26, 2016

Ieri, un TIR a lovit un batran. Soferul nu l-a vazut si nici nu ar fi stiut ca a facut accident daca nu ii facea semne un trecator. A coborat din cabina masinii si l-a tras pe batran pe marginea drumului si a plecat mai departe.

Nici soferul, nici trecatorul care i-a facut semn, nici alti oameni care au vazut incidentul sau victima nu au sunat la 112.

Batranul a reusit cu greu sa ajunga la un taxi si a mers acasa. Rudele l-au dus la spital, unde a murit.

Nu mai e de spus nimic. Pentru ca mai poti spune ceva in acest context? Chiar nimeni nu a avut un mobil sa sune la 112? Nimeni nu si-a dat seama de situatie?

Soferul a fost prins si va raspunde in fata legii. Are sanse foarte mari sa ajunga la inchisoare. Dar ceialalti, care prin inactiunea lor l-au condamnat pe om la moarte vor pati ceva? Se va indrepta ancheta si impotriva lor?

Codul Rutier zice la Art 77:

(2) Orice persoana care este implicata sau are cunostinta de producerea unui accident de circulatie in urma caruia a rezultat moartea sau vatamarea integritatii corporale ori a sanatatii uneia sau a mai multor persoane, precum si in situatia in care in eveniment este implicat un vehicul care transporta marfuri periculoase este obligata sa anunte de indata politia si sa apeleze numarul national unic pentru apeluri de urgenta 112, existent in retelele de telefonie din Romania.

S-a folosit vreodata acest articol? Exista o pedeapsa pentru cei care nu-l respecta?

Pentru ca odata si odata trebuie sa existe un precedent!