Asta nu se incadreaza la distrugere?

Cel putin 20 de autoturisme care si-au petrecut noaptea in parcarea subterana de la Cora Bacau prezentau, azi-dimineata, cate un afis lipit de parbriz, in care proprietarii erau informati ca parcarea este interzisa pe timpul noptii.

O singura intrebare: initiativa aceasta de a lipi afisele pe parbriz nu se incadreaza la vreunul din articolele Codului Penal? Nu de alta, dar parca a mai fost odata o discutie cand unii lipeau autocolante pe parbrizele celor care parcau gresit in Bucuresti…

FOTO: InfoBacau.net

6 COMENTARII

 1. Da’ nu vă mai plângeți atât fraților, asta meritați pentru că nu mai încape nesimțirea în voi ….ați comiso, ați încasato. 🙂
  După ce că parcați că idioții prin tot orașul cum vă taie capul, ba pe treceri de pietoni, ba pe trotuare, ba pe la coltul intersectiilor, acum vă mai lăsați și mașinile prin parcările de la cora, că na, acolo sunt mai în siguranță, nimeni nu vă zgârie mașina, nimeni nu vă rupe oglinzile, le parcați acolo ca și cum le-ați parca în propriile garaje.
  Asta meritați, și pe lângă asta ați mai merita și câte o amenda de aia babană să vă învățați minte.

 2. Alin:

  1. Nu ma plang; am semnalat o problema care nu ma afecteaza pe mine, dar ii afecteaza pe altii.

  2. Te rog sa studiezi articolul asta din codul penal: Art. 253

  Distrugerea

  (1) Distrugerea, degradarea sau aducerea în stare de neîntrebuinţare a unui bun aparţinând altuia ori împiedicarea luării măsurilor de conservare sau de salvare a unui astfel de bun, precum şi înlăturarea măsurilor luate se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

 3. Amenzile politiei nu se baga sub stergator in Romania decat in filmele americane. Materialele promotionale nu se lipesc de parbriz, se baga numai sub stergator si nu obstructioneaza vederea soferului. Iata ce am gasit:

  […]
  Aducerea in stare de neintrebuintare inseamna pierderea temporara sau permanenta a posibilitatii de folosire a bunului in conformitate cu destinatia sa specifica.

  In toate cazurile este necesar ca lucrul sa fie ori facut inutilizabil, ori sa i se reduca posibilitatea de utilizare specifica. Caracterul permanent sau temporar al acestor urmari este irelevant sub aspectul existentei raspunderii penale.

  Latura subiectiva. Fapta se savarseste numai cu intentie (directa sau indirecta).