Prietenii nostri de la Asociatia pentru Protectia Consumatorilor (cei care trageau semnale de alarma ca in produsele alimentare se gaseste ulei de turnesol sau ca bem sucuri in care se pune extract de gandaci) l-au gasit pe Dr. Stefan Lanka, celebrul negationist german, portdrapel al luptei antivax, care le-a spus ca acei copii morti in Arges au fost ucisi de – evident – vaccinuri – nu de E.coli.

turnesol

Stefan Lanka sustine ca HIV nu exista si ca rujeola e o inventie, cei care sunt bolnavi de pojar nefiind victima unui virus, ci a unor stari psihice mai ciudate.

lanka

Interesant e ca, anul trecut, un tribunal german l-a obligat pe Lanka sa plateasca 100.000 de euro dupa ce a initiat o campanie publicitara prin care promitea aceasta suma celui care va demonstra ca exista virusul rujeolei. Un medic i-a trimis un studiu stiintific in care era demonstrat clar faptul ca rujeola este o boala provocata de un virus iar tribunalul a considerat ca acesta este o dovada suficienta pentru a-l face pe medicul german sa plateasca premiul promis.

In paranteza sa notam ca “uleiul de turnesol” (Huile de tournesol) este uleiul de floarea-soarelui iar sucurile cu extract de gandaci sunt cele colorate cu carmin, un colorant alimentar care se extrage, intr-adevar din niste insecte, dar asta nu inseamna decat ca e vorba de un produs natural.

A nu se confunda Asociatia pentru Protectia Consumatorilor, care e un ONG, cu Autoritatea pentru Protectia Consumatorilor.

Acum, intrebarea de baraj: in secolul asta tampit, in care obscurantismul patrunde brutal prin intermediul retelelor sociale, se mai ocupa cineva de demascarea impostorilor?

Nu de alta, dar e mare nevoie!

2 COMENTARII