Chiori in tara orbilor

arafat

Intr-o tara normala, când se produce o tragedie, societatea si organele de ancheta ii urmaresc pe cei vinovati de producerea evenimentului. La atentatele de la Bruxelles sau Paris, sunt cautati cei care au produs tragedia, nu serviciile de interventie.

România, nefiind o tara normala, ii vâneaza pe salvatori pentru port ilegal de sapca. Stim ca la Colectiv nu s-au respectat niste masuri simple de preventie, ca s-au ingramadit 400 de persoane intr-o sala autorizata pentru 80 de persoane si care nu avea iesirile de siguranta necesare pentru evacuare. Dar, autoritatile si o parte a presei incearca sa ne convinga ca, de vina pentru tragedie sunt salvatorii.

Chiar daca cei care au mai vazut dezastre spun altfel. De exemplu, fostul jurnalist BBC Ian Cameron, care in 35 de ani de presa a acoperit incendii si atentate teroriste din toata lumea, spune ca nu intelege criticile la adresa interventiei de la Colectiv.

El a apreciat ca “extraordinar” faptul ca in prima ora de la declansarea alarmei, la locul incendiului au ajuns 61 de ambulante, in conditiile in care, la un exercitiu in care era simulat un mare incendiu urban din Anglia nu au putut fi aduse in prima ora decât 10 salvari.

Faptul ca atât Corpul de Control al Guvernului cât si rudele victimelor se concentreaza pe a demola salvatorii si nu ating nici macar cu o floare patronii localului lasa impresia ca la mijloc este vorba de altceva. De o vânatoare de vrajitoare. Care se face in aplauzele unei societati spalate pe creier, incapabila sa inteleaga ce i se intâmpla. Pentru ca problema e simpla: Arafat trebuie dat jos cu orice pret.

Au incercat prin atacuri de presa si nu au reusit. Acum se incearca prin intermediul Justitiei. Probabil il vom vedea curând in catuse.

Pentru ca incurca socotelile celor care doresc privatizarea Sanatatii. O privatizare care ar insemna accesul câtorva “baieti destepti” la miliardele de lei alocate de la buget.