De vorba cu Mr. Smith

mr.smith

– Ba, voi chiar credeti ca nu ne-am prins? Voi ne luati de prosti cu “spionii aia” de la Mossad?

– Da!

– Adica voi credeti ca ne prostiti asa pe fata?

– Bineinteles. Ne-am facut calculele. Te-ai prins tu de schema, si, poate inca 100, hai de la mine, 1.000 de oameni. Hai sa zicem 10.000. Irelevant! Restul pana la 20 de milioane au pus botul.

– Dar logica…

– Ce logica ceri, ba, unor oameni care au votat de doua ori cu Basescu?! Care au ras cand a facut-o pe aia “tiganca imputita” dar care s-au dat de ceasul mortii ca o tenismena franceza ar fi facut-o tiganca pe una de-a noastra?! Apropo, tot noi am facut si smecheria asta, aveam nevoie sa ne calibram echipamentele…

– Dar romanii sunt inteligenti…

– S-o crezi tu! Romanii sunt prosti si din cauza asta se intampla doua lucruri: 1. traiesc prost si 2. cu niste fum si niste oglinzi ii faci sa creada orice. Ziceau unii ca romanii nu pot fi condusi… Aiurea, asculta-ma pe mine, pe romani ii dresezi foarte usor si-i poti convinge sa faca orice vrei. Sa dea jos un guvern, sa-si aleaga drept sef un terchea-berchea usor de manevrat de noi, sa ceara in gura mare sa li se taie lefurile sau sa li se reduca drepturile civile.

– Dar am avut stramosi…

– Ati avut. Asta e cuvantul. Apoi v-a fost lene sa mai invatati, sa mai puneti burta pe carte. Va dati salariul pe jumatate de an ca sa va luati un telefon de fite, va amanetati viitorul pentru patru pereti darapanati, va puneti sanatatea copiilor in pericol refuzand sa-i vaccinati ca ati citit niste texte de-ale noastre, refuzati sa luati viata in piept si sa vedeti care e realitatea. Preferati sa traiti intr-un Matrix comod, in care noi va spunem ce sa faceti in fiecare zi. Si voi faceti. Ca niste roboti.