Astenie de primavara. Cas cu ridichi

cas

In fiecare an, aceeasi redescoperire: in piata e mai ieftin decat la supermarket.

Bunaoara, ia mergeti voi la Lidl sau la Billa si vedeti cum arata o legatura de ridichi de luna pe care dati un leu si ceva. Niste bilute sfrijite. Pe cand in piata taraneascam ridichile sunt si mari si frumoase si mai ieftine. Nu mai vorbesc de ceapa verde care in supermarket e aproape uscata.

Dar cel mai mult, in piata e bun casul. De oaie sau de vaca, nu conteaza, oricum la supermarket nu gasesti. Eventual gasesti branza la 30 de lei kilu’ de platesti sare la pret de aur. Casul de oaie e doar 12 lei kilogramul in piata si e bun de-l mananci gol. Sau cu ridichi si ceapa.

Si sa cad din picioare, dar la orice stand ma opream, ma imbia lumea sa gust din marfa. Si nu asa, un coltisor, ci cu ditamai bucata de branza, cat pentru un pranz de-al lui Hagi Tudose.

Si ca sa fie pus capac, la iesirea din Piata Centrala, azi, il aud pe un politist comunitar cum o certa pe o tanti care vindea muguri de brad pe scari: “Mai, fato, da’ se poate asa ceva… Da’ mergi si-ti ia o taraba, nu sta aicea, ca nu-i frumos!”