Cum se innoieste clasa politica. Exemplul de la Onesti

Ma amuza cum, din cand in cand, se gasesc unii care sa pedaleze din nou pe tema “innoirii clasei politice”, a “intrarii tinerilor in politica” si a “schimbarii de generatii”.

Ca, dupa mintea lor, problemele tarii rezida in faptul ca politicienii batrani si corupti detin puterea si nu-i lasa pe aia tineri si cinstiti sa se afirme.

Cum e cazul tanarului primar interimar de la Onesti, care l-a inlocuit pe primarul care si-a pierdut mandatul pentru ca a fost condamnat cu suspendare in cazul celebru al Bacalaureatului de la Podu Turcului. Un tanar promitator, deci, dar care, dupa exemplul patentat pe la Bacau, a zis ca poate obtine ceva simpatie electorala daca imparte niste bani fix in campania electorala. Asa ca a programat, zilele astea, premierea elevilor pentru rezultate la invatatura si la competitiile sportive fix acum.

Cum nu detine majoritatea in consiliu, parangheliile au fost blocate de consilierii PSD. Tanarul politician s-a burzulit si, plin de nervi, s-a apucat sa scrie pe Facebook ca adversarii sai politici “spun nu educatiei”. In loc sa se supere pe sat, baiatul asta ar trebui sa le multumeasca; in fond tocmai l-au salvat de la o mare belea, daca aveam in vedere ca, pentru altele mai putin evidente, primarita de la Craiova a fost retinuta pe motiv ca “a beneficiat de avantaje nepatrimoniale constand in acumularea de capital politic”…

Revenind la caz, tanara speranta a politicii de la Onesti asteapta ordinul de incetare a mandatului care ar trebui emis de prefect deoarece a parasit partidul pe listele caruia a intrat in consiliul local in 2012 (UNPR) si a trecut la PSRO pentru care candideaza la functia de primar.

Daca ordinul va fi emis inainte de alegeri, Onestiul ar putea dobandi un record deloc onorabil de a fi pierdut doi primari intr-un singur mandat…