Dragos Luchian: “Un primar poate face din Bacău cel mai atractiv loc din Regiunea Nord-Est pentru investițiile private”

luchian“Este falsă ideea că un primar nu poate face nimic pentru dezvoltarea economiei locale. Un primar poate oferi un mediu prietenos și cooperant pentru investitori, poate identifica zone de dezvoltare și poate realiza viabilizarea acestora, poate face studii și analize din care să rezulte tendințele de pe piața muncii, poate formula recomandări pentru noi specializări în liceele și universitățile din oraș” – considera Dragos Luchian, candidatul PNL la functia de primar al Bacaului.

El este de parere ca un primar “poate face din Bacău cel mai atractiv loc din Regiunea Nord-Est pentru investițiile private”.

Orașul Bacău trebuie să reprezinte o opțiune pentru dezvoltatorii privați de proiecte industriale inteligente, care crează locuri de muncă bine plătite, după ce, de peste 20 de ani, cele mai multe investiții au fost doar în comerț.
Dragos Luchian

Parcul industrial “SMART”

Una din modalitatile prin care Primaria ar putea atrage investitori ar fi dezvoltarea unui parc industrial. Dragos Luchian il vede amplasat pe o suprafata de 25 de hectare, langa Aeroportul Bacau. Municipalitatea ar urma sa pregateasca zona ((alimentare cu apă, canalizare, energie electrică, căi de acces etc) si sa construiasca hale industriale, în vederea atragerii de investitori în industrii de înaltă tehnologie, cu valoare adăugată mare.

In acelasi timp, municipalitatea ar urma sa dezvolte un incubator de afaceri care sa să permită susținerea, până în anul 2020, a cel puțin 200 de afaceri de tip start-up. “Astfel, Orașul Bacău va deveni atractiv pentru tinerii antreprenori care doresc să-și dezvolte o afacere și să creeze locuri de muncă” – considera Dragos Luchian.

Deasemenea, in colaborare cu Universitatea Bacau, municipalitatea ar putea dezvolta un parc tehnologic dedicat activităților de cercetare-dezvoltare, inovare și transfer tehnologic.

1 COMENTARIU

  1. Degeaba faci parc industrial langa aeroport (care intre noi fie vorba, nu e legat de nici un nod de tranzit international) cand marfurile se expediaza pe rutier. Cea mai apropiata portiune de autostrada e astazi la Sibiu. Cam cat dureaza tranzitul unui camion de la Bacau la Sibiu? Dar de acolo pana la Arad? Ce a facut/face domnia sa ca parlamentar pentru a accelera construirea unei autostrazi Brasov-Bacau sau Tg. Mures-Iasi?