Intrebare

aaaIntr-un film de la Hollywood facut “dupa un caz real”, am vazut cum o mamica americana angajeaza niste mercenari sa-i readuca baiatul luat de tatal sau undeva prin Orient.

In Romania, o mama care a fugit din Canada de sotul agresiv impreuna cu copilul este acuzxata de rapire si va fi extradata pentru a fi judecata si, eventual, condamnata.

De ce, ma-sa, la americani femeia aia e o eroina si la noi este o criminala?

2 COMENTARII

  1. Exceptand cazul in care femeia se numeste Maria si cand a nascut s-a ridicat o stea de la rasarit si trei magi i-au adus daruri copilului, copilul ala are si tata. Femeia nu are dreptul sa ia copilul si sa se duca in lume cand vrea ea. Daca sotul a fost agresiv cu ea si respectiva doreste sa se mute la Polul Nord, e libera sa o faca. Insa nu poate incalca minorului dreptul de a-si vedea tatal.
    Eu ma bucur ca in sfarsit Romania a inceput sa repatrieze copiii rapiti fie de mame sau de tati. Sunt sute de cazuri de repatriere care stau si asteapta executarea.

  2. O singura mica problema: Constitutia Romaniei interzice extradarea cetatenilor romani cu exceptia situatiilor in care statul care cere extradarea are tratat de reciprocitate cu noi. Legal se poate extrada un cetatean roman in SUA, cu care avem tratat, dar nu si in Canada, tara cu care nu avem tratat de extradare.