Cu masinile in curtea scolii

Situatia asta persista de ani de zile si nu se rezolva. Pentru ca este greu sa schimbi parerea cuiva.

E vorba de moda asta cu elevii care sunt adusi la scoala si luati dupa ore cu masinile sau cu taxiurile. Scolile sunt amplasate, in general, pe strazi inguste, linistite, cu trafic auto redus. Dar, in momentul in care zeci de masini vin dimineata sau la amiza sa ridice copiii, strazile alea se blocheaza. Nu mai vorbesc de situatia in care parintii intra cu masina in curtea scolii.

Azi ma uitam la o strada din zona centrala a orasului care era blocata de sirul de masini. Pe o distanta de 50 de metri am numarat patru taxiuri. Pentru ca sunt si parinti care platesc un fel de abonament la firmele de taximetrie ca sa le duca la scoala/aduca acasa copiii.

Situatia ar putea fi remediata foarte simplu daca s-ar schimba locul de imbarcare/debarcare. Decat sa vina masina, sa opreasca fix in fata scolii, sa urce copilul, sa ne mai conversam cateva secunde, sa ne asiguram ca are centura, ca sta bine si asa mai departe si apoi sa ne punem in miscare, nu mai bine ii spunem micutului sa vina 50 de metri mai incolo, pe o alta strada sau intr-o parcare? Sau nu mai bine lasam masina inparcare, mergem 50-100 de metri pe jos si luam copilul, dupa care ne intoarcem?