Ploua, ploua, ploua / Vreme de betie

alcool volan

Saptamana trecuta a plouat intr-una. Ploaie de aia urata, care nu te indeamna la nimic romantic, ci la betie. Ca doar le avem cu Bacovia: “Ploua, ploua, ploua / Vreme de betie”.

Asa ca pe ploaia aia urata, ce sa faca oamenii? Au baut, na. Apoi au devenit curajosi si s-au urcat la volan. Ca asa-i romanul: sapte vieti are-n pieptu-i de arama, minte, insa, nu prea!

Asa ca Politia Rutiera a inceput sa consemneze pagubele:

La Comanesti, o tanara de 28 de ani a pierdut controlul asupra volanului si a intrat cu masina intr-un autoturism parcat. I s-a descoperit 1,04 mg/l alcool pur în aerul expirat.

La Gasteni, un sofer emotionat a dat cu masina peste un biciclist si a fugit de la locul accidentului. A fost descoperit rapid. El nu era beat, biciclistul, da: 0,93 mg/l alcool in aerul expirat.

La Targu Ocna, un buldozerist bine baut conducea utilajul pe strada. Pana in momentul in care strada a cotit dar buldoexcavatorul, nu. Si a distrus vreo sapte metri de gard. Soferul avea 0,98 mg/l alcool pur în aerul expirat.

La Racacini, un sofer neatent loveste cu masina un pieton care traversa strada pe zebra. Soferul era treaza, pietonul era bine ametit: 0,76 mg/l alcool pur in aerul expirat. Ceea ce nu l-a impiedicat, ulterior, sa fuga din spital.