Dragos Luchian: administratia locala trebuie sa fie deschisa spre cultura

rp_luchian-217x325.jpgCultura este unul dintre pilonii de bază pe care se sprijină un oraș în dezvoltarea sa continuă. Să o recunoaștem deschis: la acest capitol Bacăul nu a strălucit, doar s-a zbătut pentru a supraviețui și asta grație unor oameni care nu au abdicat niciodată de la preocupările și convingerile lor. Ne întrebăm mereu de ce în orașele din vestul țării se oganizează evenimente de excepție, la care participă mii de oameni din țară și din străinătate?

Candidatul PNL la Primaria Bacau, Dragos Luchian, crede ca răspunsul este simplu: pentru că administrațiile locale sunt deschise și înțeleg că evenimentele culturale au inclusiv efecte economice în comunitate.

Pe langa crearea unui Departament Cultural in Primarie si majorarea sumelor alocate evenimentelor culturale prin Legea 350, Dragos Luchian doreste si o colaborare stransa intre municipalitate si Centrul Internațional de Cultură ”George Apostu”, pentru derularea, în perioada caldă, de evenimente: work-shop-uri, expoziții, lansări de carte, piese de teatru în aer liber, concerte, tabere și expoziții de fotografie, artă plastică, arte vizuale etc

Luchian propune si crearea a doua festivaluri: Festivalul de Folk ”Gil Ioniță”, la Teatrul de Vară ”Radu Beligan”, și un Festival Rock cu participare internațională, derulat în parcarea Centrului de Afaceri.

In acelasi timp, trebuie avute in vedere si ”Theaterstock” sau ”Bacău Internațional Festival Jazz”, care se pot transforma în evenimente de tradiție, finanțate prin Programul Europa Creativă, al Comisiei Europene;

Dragos Luchian doreste ca municipalitatea sa cumpere cladirea Hotelului ”Central”, care sa fie transformata în spațiu de expoziții, vernisaje, întâlniri ale publicului cu oameni de cultură va permite să vorbim despre un Bacău însuflețit și activ.