Silva, silvae / la toamna, tatae!

Guvernul-Ciolos

Ministrul Muncii zice ceva de o lege unitara a salarizarii pe care o pregateste pentru finalul anului. Ceea ce pune doua intrebari interesante:

1. Parca tehnocratii venisera numai pentru a pregati alegerile, nefiind mandatati sa lucreze la proiecte pe termen lung

2. Chiar cred ca ii va mai prinde finele anului in posturi?

O lege a salarizarii unitare nu se face din burta si nu fara sprijin politic. Pentru ca exista riscul ca urmatorul Guvern sa o schimbe rapid. Ceea ce nu inteleg “tehnocratii” este ca orizontul lor de timp se numara in luni; lipsindu-le suportul politic le lipseste insasi fundamentul existentei si continuitatii lor: ei se pot juca de-a ministrii dar o pot face pana la un punct. Iar punctul acela incepe sa para tot mai mult a fi momentul alegerilor locale.

Daca un partid sau altul va realiza un scor concludent in alegerile din acest week-end, se va simti suficient de indreptatit sa transmita un mesaj catre Guvern inclusiv prin limitarea puterilor acestuia.

Acum, sa fim seriosi: actualul Executiv este doar o gluma sinistra, care pierde teren pe zi ce trece. De la situatia incasarilor bugetare, cazul copiilor bolnavi si morti din cauze necunoscute si pana la blocajul din domeniul achizitiilor publice generat de faptul ca nu au fost emise niste norme de aplicare a unui act normativ.