Studiu Ceasmania.ro – Bacau, pe locul 18 in topul judetelor cu cel mai mare interes pentru ceasuri online

Prin procesarea datelor furnizate de Google din ultimele 24 de luni, specialistii DWF impreuna cu Ceasmania.ro, unic distribuitor al brandurilor Guess si GC din tara, au identificat interesul exprimat de locuitorii judetului Bacau pentru ceasurile de mana comandate pe internet.

La nivel national, in prezent se inregistreaza aproximativ 310.000 cautari pe luna pentru cuvinte ce fac referire la procesul de achizitie al unui ceas. In lunile noiembrie – decembrie se ating 450.000 de cautari lunar, aceasta fiind perioada de varf a anului. Comparativ cu anul trecut, se inregistreaza o crestere a interesului romanilor pentru ceasuri cu 10.71%.

In analiza de fata, a fost urmarit interesul locuitorilor judetului Bacau pentru principalele categorii de ceasuri: ieftine, ceasuri de lux, ceasuri inteligente, de dama si barbatesti.

Conform datelor Google, in acest an au crescut volumele de cautari atat pentru ceasurile de dama, cat si pentru cele barbatesti. Intre aceste doua categorii, se remarca insa cresterea interesului pentru ceasurile de dama (+17.12% fata de anul trecut), in timp ce pentru ceasurile barbatesti, analiza Ceasmania.ro releva o crestere de numai 12.09%.

Intre ceasurile de dama, brandurile care au cea mai mare vizibilitate sunt Guess, Tissot, Tommy Hilfiger, Fossil, Festina, Escape si Casio.

Studiul Ceasmania a avut in vedere si evolutia interesului locuitorilor juetului Bacau pentru ceasurile de lux, comparativ cu cele ieftine. Avand la baza datele obtinute in ultimele 24 de luni de la Google, se observa ca volumul de cautari pentru ceasurile de lux a crescut de la 4,270 la 4,660, ceea ce inseamna o majorare de 9.13 procente.

“Brandurile Rolex, Omega si Longines sunt cele mai cautate in judetul Bacau, acestia fiind tot mai interesati si de Guess, care a inregistrat o crestere semnificativa din acest punct de vedere”, declara Ciprian Margarint, Online Manager Ceasmania.ro

In ceea ce priveste ceasurile ieftine, aceasta categorie a scazut cu 2.94% in ultimul an, insumand acum 2,640 de cautari.

La polul opus, o crestere spectaculoasa se poate observa in randul ceasurilor inteligente, numite si Smartwatch. In 2016 a avut loc o majorare de 137.84% a interesului locuitorilor din Bacau pentru acest tip de ceasuri, nivelul atins in prezent fiind de 5,280 de cautari. Ce inseamna acest lucru? Locuitorii judetului Bacau sunt tot mai atrasi de gadget-urile de ultima generatie si isi doresc sa achizitioneze astfel de ceasuri inteligente.