Cateva impresii dupa alegeri

Tinerii frumosi si liberi n-au invatat absolut nimic din ceea ce inseamna democratie si continua sa creada ca in politica e ca la demonstratie: castiga cel care urla mai tare. Ei, bine, nu e si e foarte bine deoarece in politica ar trebui ca argumentele sa primeze, nu onomatopeele si valoarea decibelilor.

Din acest motiv tinerii furiosi nu pot intelege ce s-a intamplat la alegerile de duminica si au impresia ca de vina pentru rezultat sunt batranii care au mers la vot. Intr-o democratie fiecare vot este egal cu 1 daca e introdus in urna si cu 0 daca nu este folosit. Intentiile nu se contabilizeaza. Mai pe intelesul tuturor, daca nu te duci la vot e ca si cum ai da “attend” la un event pe Facebook dar nu te duci.

In alta ordine de idei este absolut regretabila atitudinea celor care au pierdut de a da vina pe cei care au castigat. Am vazut o multime de persoane care o faceau pe ofensatii ca “bosorogii si sarantocii” le-au stricat socotelile si nu au votat cum “trebuia”.

Exista multe persoane care au impresia ca votul se poate da doar intr-un anumit fel. Evident, de aia este vot, ca sa-l dai cum doresti. Faptul ca unii au pierdut de data asta in ciuda campaniilor purtate pe retelele sociale dupa modelul de data trecuta indica mai multe chestiuni interesante:

– propaganda nu tine mult. Am mai spus-o mai demult; problema celor care confunda informarea cu propaganda este ca la un moment dat lumea nu va mai musca. Si va vedea ca dincolo de vorbele goale nu exista nimic. Si va proceda in consecinta.

– daca la nivelul conducerii celor doua partide care au fuzionat – PNL si PDL – toata lumea s-a pupat, la nivelul electoratului, ideea nu a parut foarte buna. In loc sa adune voturile celor doua formatiuni, fuziunea a determinat efectul invers.

– bulibaseala de la desemnarea candidatului PNL la Bucuresti a contat extrem de mult

– Alina Gorghiu trebuie trasa in linia a doua sau chiar a treia. Nu doar ca nu are carisma dar spune tot timpul numai prostii. Pur si simplu nu e in stare sa spuna absolut nimic concret, numai baliverne si sloganuri. Lumea e satula pana peste cap de sloganuri.

– campania anticoruptie dirijata impotriva PSD a avut efect de bumerang. Pur si simplu oamenii nu mai pot fi prostiti asa usor.

– amestecul brutal al ambasadelor in viata politica incepe sa deranjeze tot mai mult electoratul.

Mai tragic pentru pierzatori este faptul ca pur si simplu nu mai pot sa puna victoria PSD pe seama celebrelor sacose cu orez si ulei. Pur si simplu nu s-a mai putut face nimic in sensul acesta si, totusi, PSD a castigat desi PNL ii facea deja parastase.

2 COMENTARII

 1. Problema este in mare si a PNL-ului care nu a stiut sa impinga un candidat bun.
  Cu Ababei care si-a dat concursul atat in consiliul local cat si ca viceprimar(fara niciun rezultat notabil) si Popoviciu care nu se opreste din manevre.
  Pe Luchian probabil l-au tras foarte mult in jos si articolele despre blocuri ridicate la 200euro/metru patrat.
  Necula a fost ajutat foarte mult de partid pentru ca in rest nu stiu prin ce se face remarcat. (luarile de cuvant pentru afaceristii din Ro****on?)

 2. Foarte bine punctat! Chiar am auzit si eu o multime spunand ca ,,pensionarii” au ales sau etc…ce vina au ei ca si-au facut datoria?! Si din ce vad cei cu gura cea mai mare nu au mers la vot! Cine nu a votat sa taca, asta e parerea mea, nu au niciun drept sa fie nemultumiti atata timp cat nu si-au exprimat optiunea prin vot!
  Sa speram ca domnul Necula ne va demonstra ca merita sa fie acolo la carma orasului!

  P.s. Da sunt un sustinator al lui pentru ca il cunosc si stiu ce om e! (si nu sunt ,,pensionar”, ,,bosorog” etc :)) )