La “Punguta cu doi bani”

Zona Centrala a Bacaului, in anii'70

punguta-bacau

Cel mai tare magazin din Bacau a fost, pana dupa 1990, “Punguta cu doi bani”. Era situat in centrul orasului, acolo unde este acum magazinul “Your Friend”, fost “Intermeridian”.

Numai ca pe vremuri, la “Punguta” nu gaseai nici pulpe de pui, nici salamuri si nici pizza, ci jucarii. Multe – multe jucarii, pentru toate varstele si pentru fetite si pentru baieti. Plus ceva articole de imbracaminte, dar astea erau mai putin interesante.

E adevarat ca si la “Luceafarul”, care pe vremea aceea era un fel de Mall, cu cofetarie la etajul intai, acolo unde erau raioanele pentru copii, se gaseau si jucarii. Dar raionul era mic in comparatie cu ce se gasea la “Punguta cu doi bani”.

De fiecare data cand ajungeam in oras, era obligatorie o vizita la “Punguta”. Macar sa vad care sunt noutatile, daca tancul ala mare telecomandat s-a dat, daca masinutele cu luminite mai sunt sau daca mai e ceva nou in materie de pusti si pistoale.

In imaginea de mai sus, magazinul este cel din stanga pozei, cu albastru si galben. Sunt culorile de prin anii ’70.

Din pacate, dupa Revolutie, magazinul s-a desfiintat. S-a facut o pizzerie, brutarie cu paine turceasca si apoi un fel de magazin alimentar cu “de toate”.

Au supravietuit doar amintirile dintr-o vreme fara griji, cand maximul de promisiune pe care-l puteai obtine de la parinti era “daca esti cuminte, mergem la Punguta cu doi bani”…

1 COMENTARIU

  1. Bravo! Dacă fiecare băcăuan ar relata amintirile despre oraş, s-ar realiza cea mai completă “addendă a monografiilor”. Generaţiile următoare vor putea înţelege că nu sunt primii pe aceste locuri şi că realităţile perioadei lor istorice sunt urmarea efortului strămoşilor pentru susţinerea acestei colectivităţi urbane. Continuaţi, Maestre!